Klementýn Bída se dostal do spárů mafie!

Původní český komiksový anti-hrdina nalezl předlohu ve skutečném muži, který se narodil v Čechách někdy během První republiky a nakonec se stal automobilovým závodníkem ve Velké Británii. Byl dokonce vítězem Velkého okruhu, ale právě tam jednoho dne patrně nešťastně uhořel. Byl velmi noblesní a měl dobré vychování. (8)


Čtete další pokračování jeho dobrodružství a další tři dopisy odhalující jeho nedávnou minulost ještě před komiksem.

 

 

 

2007-07-16

Já a chlípník? Byl jsem sprostě obviněn! Jsem v hotelu chvíli, avšak stihl jsem již cosi zaznamenat. Podlost vrátného. Byl jsem jím sprostě obviněn a dokonce udán! Že prý dívkám kontroluji spodní prádlo. Takový nesmysl. Milka si to přečetla v knize stížností a nyní mne káže pohledy a brzo mě nejspíš vykáže z hotelu. Nic není pravda. Jsem čistý jako list lilie. Na svou obranu jsem jí napsal vzkaz, protože Milka se mě vyhýbá a od příjezdu se mnou nemluví. „Já nenařizuji dívkám, jaké mají nosit spodní prádlo. Vlastně ani nevím, zda vůbec nějaké mají. Sice mi vadí, že některé z nich šustí při chůzi stehny a jedna z dívek nejspíše zapáchá, ale to není přeci důvod k takovým kontrolám. Pokojskou Elišku přeci ani nemusím kontrolovat, neboť její spodní prádlo je vidět již zdálky a není tedy v podstatě ani spodní. Drahá Milko, mě přeci stačí, že se musím občas postarat o to své a ještě abych chodil po jiných? Včera jsem ale přeci udělal chybu. Neprávem jsem nařknul Ninu, že své prádlo nejspíše kupuje v obchodě jako její osmdesátiletá matka. Vím, bylo to obhroublé. Dotknul jsem se jí, ale určitě ne jejího prádla. Bylo to kvůli tomu, že mám starosti s hotelem, aby zůstal representativní. A na závěr mé pravdivé obhajoby musím říct, že jsem s dívkami i po stránce spodního prádla veskrze spokojen. A teď mi dovol napsati, že bych rád opět viděl i to tvé. Tvůj Klemík.“ Po těchto slovech Milka musí přeci nabýt přesvědčení, že vrátný je padouch a já čestný muž. Jinak už opravdu nevím.

2007-07-18

Klemík I. Bída je králem. Nemyslím, že je radno během jednoho dne vykonat omluvu, smíření, divoký sex, nařčení, urážku a vyhazov. Ale jde to! Nejprve jsem se omluvil dívkám za své chování. Pak jsem se smířil s Milkou a svým chováním jsem docílil v závěru našeho rozhovoru divokého sexu. Vlastně z toho ani nevím, co ženy opravdu chtějí. Chlípníka anebo kněze. Naštěstí já umím obě polohy, dík Oldřichu Novému. Pak jsem v hale veřejně a hrdinsky nařknul vrátného z podlých úmyslů, humorně jsem ho urazil a posléze jej vyhnal z hotelu ve spodním prádle. Bylo to k popukání. Scéna to byla divoká, lidé se smáli a tleskali a já byl králem. Před chvíli jsem opustil koupel a chystám se odpočinouti na loži, byť v odpoledním čase. Dnes jsem toho již vykonal dost.

2007-07-24

Chodím si to hotelem a tu zaslechnu to a tu zase ono a leccos z toho je hodno zaznamenání. Proto Vám několikery příhody napíši, neboť je považuji za podařené. Sedím jednou na snídani v naší jídelně a slyším od sousedního stolu muže s pletenou kravatou, jak hovoří s číšníkem: „Pochopte číšníku, že ty vaše suché kořeněné toasty mi způsobují zácpu. Zatímco když si je namažu máslem, mám průjem. Takže když jsem včera zkusil nesnídat, pouze jsem zvracel. Což se mi zdá nejschůdnější.“

Vnadná nevdaná dívka z Austrálie při konverzaci: „I'm from Down Under but I'm looking for a man who is Up and Over.“ Přišlo mi to trefné avšak nepřeložitelné.

U jiného stolu v jiný čas se stalo toto. Číšník nabízel hostovi naši vyhlášenou polévku a já to velmi humorně přeložil takto: „Dá si pán polévku pštrosí anebo ráčí rači račí?“

S hosty je tedy u nás vždy mnoho legrace. Pokusím se nepotrhat smíchy a přinésti další z povedených výšplechtů našich hostů.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Bornova | čtvrtek 9.12.2010 8:18 | karma článku: 11,39 | přečteno: 3522x
  • Další články autora

Hana Bornova

Babeta Malinová a Krvavá zrada

5.7.2023 v 13:55 | Karma: 8,67

Hana Bornova

Babeta Malinová a Akce Krčín

13.6.2023 v 20:45 | Karma: 7,56

Hana Bornova

Babeta Malinová a vraždící Golem

24.11.2022 v 12:15 | Karma: 7,59