Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Koukám, že ještě kousíček a slovo "nácek" se zbaví svého pejorativního nádechu. Bravo, politická korektnosti... :-/

6 0
možnosti

Dávám karmu, ale ta slova o svobodě v Bibli, v Novém Zákoně samozřejmě jsou. Je tam i tolerance, láska, slova o nesouzení člověka člověkem - chce si to jen přečíst a ne soudit bez přečtení.

3 0
možnosti
Foto

Tady jsou ta slova spočítaná (anglický překlad: KJV)

http://www.apostolic-churches.net/bible/allwords/l.html

(liberty 27, freedom 2)

2 0
možnosti
Foto

Nelze být pravicový nácek, protože nacismus je levicový směr. Co je katlolicismus marně pátrám. Idologie to není a co to tedy je ?RvRv

3 0
možnosti
OK

Nacismus je v něčem pravicový, v něčem levicový. Samotný národní socialismus samozřejmě patří vlevo, ale hitlerovský nacismus byla jakási forma absolutismu a korporativismu.

1 1
možnosti
MS

V hodně věcech se dá souhlasit. Ale nějak jsem nepobral větu "Spojují se židé s muslimy jen za účelem rozbití celistvé západní společnosti" (ta je asi důvodem, proč se nad článkem rozplývá antisemita Kowalczyk).

4 0
možnosti
OK

Problém dnešní doby je zříkání se tradičních evropských a Evropu formujících hodnot či kulturních tradic a jejich náhrada za pseudohodnoty maskující duchovní vyprázdněnost (ne nadarmo pro mnohé lidi pojem duchovní asociuje cosi okultního).

Tahle vykořeněnost pak vyvolává nevědomou potřebu vymezovat se vůči jiným pohledům na svět a jejich nositele "správným" označením zařadit do nějakého pejorativního šuplíku.

Dokonce i tam, kde se těmi tradičními hodnotami ohánějí, spatřuji často jakousi úzkost z nejistoty slabého (nebo jen domnělého?) pouta k nim vyvolávající potřebu tyto hodnoty zuřivě bránit.

Evropu skutečně čekají těžké časy. Snad ještě více než pád Říma mi současný stav připomíná babylonské zmatení jazyků během stavby jejich slavné věže, sahající až do božských výšin.

3 0
možnosti
DH

výborné,nemám co dodat.

0 0
možnosti
JK

Autorko: a co je na tom pravicového??? Až budete chtít snížit sociální dávkym, zrušit min,. mzdu atd ,pak budete pravicová

1 0
možnosti
VM

díky sluníčkům ztrácí nácek svůj původní význam a ze slova se stává název pro člověka který to má v hlavě ještě v pořádku :-)

6 0
možnosti
OK

Pokud říkáte sluníčka lidem, kteří nazývají tu Rusy, tu Ukrajince, tu Američany, tu příznivce Zemana, tu jeho odpůrce fašisty, nácky, ubožáky atd., pak proč ne.

1 0
možnosti
PB

..... nám ten "nácek" nějak zdomácněl,- asi by nám více slušel "patriot", ale takový sprostý slova pseudohumanisti neznají, tak se zatím musíme spokojit s tem nacionalismem. R^

1 0
možnosti