V čem je nejlepší chodit spát? Za mě vytahané tričko i "na Adama"!

V posteli trávíme doopravdy hodně času. Průměrný spánek každého člověka je denně okolo 8 hodin a to není za měsíc a celkově za rok zrovna málo. Často si kladeš otázku, těsně před spaním, co do peřin na sebe?

Na výběr totiž máme z docela dost věcí – druhů oblečení. Můžeš spát jak nahá, tak v normálním pyžamu, které si bereš každý večer nebo také prostě ve volném tričku/tílku a šortkách/teplácích. Co je tedy nejlepší upřednostnit?

První podle čeho bys měla vybírat je teplota v pokoji. Pokud ráda spíš ve velké zimě a chladnu, kdy ti jde pára od pusy není zrovna nejlepší spát nahá. V noci se totiž i přes tu zimu můžeš odkrýt a to zdraví zrovna dvakrát neprospívá a může následovat nastydnutí, angína apod. Na druhou stranu je v pořádku spát v trošku chladnějším prostředí, ale mělo by ti být příjemně – posiluje to přirozenou imunitu.V případě velké zimy bys tedy měla volit o něco teplejší pyžamo, klidně i soupravu z kalhot a trička s dlouhými rukávy.

Co se týče spodního prádla a toho, zda si pod pyžamo máš brát podprsenku je výběr jen a jen na tobě. Podprsenka nebrání růstu prsou, ani ho nějak neomezuje/nezpomaluje (viz jeden z mých minulých článků), takže se rozhoduj podle toho, zda ti to je příjemné a někde tě netlačí. Často není moc příjemné, když tě tlačí kostice – v tomhle případě je vhodnější lambada, jen látka, žádný kov. Častým spaním v podprsence se také ale tohle spodní prádlo může ničit. Za nějakou dobu může vykouknout nějaká ta kostice a podprsenka je v podstatě na vyhazov. Řešením je, koupit si nějakou podrpsenku vyloženě jen na spaní.

Hodně lidí také rádo spí úplně bez pyžama – spí nazí. Musím přiznat, že se často řadím do téhle skupiny. Ne, každý den, ale občas prostě ráda odložím pyžamo a lehnu si do peřin jen tak. Hlavně tedy v létě, když nikdo jiný není doma. Když takto ale spíš měla bys pamatovat pár základních věcí. Při spaní bez pyžama bys měla do postele lézt jen naprosto čistá, nejlépe po sprše, abys smyla všechny nečistoty. No a při častém spaní „na Adama“ bys také měla častěji povlékat prostěradlo a povlečení. Je to prostě hygienické.

Při spaní tedy v první řadě vol to, co je ti příjemné. Já většiou beru větší volnější pohodlné tričko (mám jedno oblíbené od taťkového kamaráda - policajta) a k tomu nějaké šortky a bez spodního prádla. V zimě klidně navleču i hrubé teplé punčocháče. Spaní úplně bez oblečení je zvláště v létě velmi příjemné, jen mi to trochu komplikuje fakt, že v pokoji bydlím se svou mladší sestřičkou, takže to není úplně ideální.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | pátek 29.12.2023 17:30 | karma článku: 8,99 | přečteno: 4717x