Silonky – geniální pomocník holčicího šatníku

Za mě osobně jsou silonky malý módní zázrak. Máš modřinu z tréninku, neoholené nožky, nestihla si se opálit, nebo jen nohy vypadají prostě „divně“? Řešením jsou silonky. Já je nosím pořád - v létě v zimě. Dělají mě více holčičí.

Do své základní silonkové garderoby nezapomeň koupit černé silonky, které padnou skoro ke všemu. Doporučuju ale dávat pozor na sílu silonek. K šatům a na večírky se hodí spíše spíše průsvitné. Na procházku, do práce, do obchodu na takové to klasické nošení pak vypadají pěkně silnější černé. Hrát si můžeme se vzory, pokud vypadají vkusně. Jemné vzory jsou hezké k jednobarevné sukni a puntíky třeba k černým šatům. Kdo chce působit hravě, může si koupit třeba se srdíčky. Působí docela roztomile a rošťácky.

Někdy však nechceme narušit jemné odstíny šatů nebo sukní. Stát by se to mohlo u lososové nebo růžové. Sáhnout tak můžete například po šedé, která ladí k pastelovým barvám. Kouzlit ale můžete i obráceně. To znamená zvýraznit nohy hrubými černými punčocháči a ve zbylém oblečení udržovat jemné tóny. Krásným příkladem jsou lososové šaty v kombinaci s krémovými, černými, šedými i bílými punčocháči.

Naprosto univerzální a jasným základe jsou pak tělové silonky. Ty se totiž hodí opravdu ke všemu. Jejich výhoda je, že působí velmi přirozeně až nenápadně a zároveň zakryjí různé nedokonalosti typu modřiny, příliš svalnaté neoholené nebo jenom neopálené nohy.

černá je univerzální, hodí se opravdu ke všemu

Jaké kam vybrat silonky?

Ples či večírek – Silonky slaďte s barvou šatů. K šatům po kolena můžeme zvolit decentní vzor, ke koktejlkám raději bez vzoru. Klasicky mohou být tělové nebo černé – světlejší i tmavší.  Pokud máte šaty ke kolenům, například vínové barvy, nebojte se vzít si černé silonky s decentním vzorem. Zvolíte-li však krátké koktejlky, je vhodnější držet se silonek bez vzoru, které by mohly v takovém případě působit příliš lacině. Na vzorované punčochy pozor, pokud máte silnější lýtka či stehna, mohly by ještě více rozšiřovat.

Tělové průhledné silonky jsou také velmi univerzální

Pracovní schůzka a kostýmek do kanceláře – Silonky jsou nutností a samozřejmostí třeba i v horkém létě, už třeba jen kvůli klimatizovaným místnostem. Tady je lepší vybreat decentnější barvy. Třeba tělová, průsvitná černá až šedivá. Bohužel příliš se vymyslet nedá.

Neformální schůzky – Na schůzce s kamarády, na párty, na neformální večeři nebo na rande se můžeme s punčochami vyřádit a vzít si ty s odvážnějším vzorem. Nastupují i barevné silonky, které je ale dobré sladit se zbytkem oblečení. Prodávají se i výrazné červené, fialové, modré, žluté, zelené. Záleží však samozřejmě na tom, kde se schůzka bude odehrávat. Třeba do rockového klubu můžou být i síťované. Samozřejmě i tady se dají nohy zjemnit tělovými nebo černými. Jak říkám – ty jsou fakt základ a univerzální.

hrubé černé silonky také bývají populární

A něco speciálního?  Silonky se perfektně hodí také k šortkám, overalům a skvěle vypadají také coby podvlečení kratších kalhot, kde zakryjí nohu mezi botou a okrajem kalhot. A rošťácky pak třeba černé silonky vypadají jako podvlečení roztrhaných kalhot.  

Autor: Markéta Bořilová | středa 29.3.2023 15:34 | karma článku: 17,46 | přečteno: 780x