Proč při postelových hrátkách pořádně gelovat?

No protože „kdo maže, ten jede“! Ne opravdu – když se bavíme s holkama na téma sex (což je prostě často) tak občas narazíme na to, že to drhne. A to nejen obrazně, ale občas i doslova.

Někdy se totiž nemyslí na podstatnou část postelových hrátek, a sice lubrikační gel. Často se na něj zapomíná a bere se jako jakýsi luxus a zbytečná vymoženost. Ale za mě se vyplatí těch pár desetikorun v drogerii utratit a lubrikační gel si do svého nočního stolku koupit.

Řeší problém se suchostí

Během sexuálního vzrušení se ženský klín přirozeně zvhlčuje a to někdy i dost výrazně. Někdy však holky pociťují tam dole suchost, i když jsou vzrušené. S tím mám osobně taky zkušenost, takže se to může stávat i mladým lidem. Nedostatečné zvlhčení může vést až k podráždění, bolesti a prostě nepohodlí během pohlavního styku či masturbace. Lubrikační gel je v tomto případě šikovné a jednoduché řešení.

 

Zlepšuje masturbaci

Lubrikant nebo masturbační gel není jen pro klasický sex, ale výrazně zpříjemní i soukromé intimní chvíle. Gel zvyšuje kluznost, citlivost a lépe přenáší vibrace při masturbaci s vibrační hračkou. Stačí jen pár kapiček a ten rozdíl je obrovský. Masturbační gel mohou používat holky i kluci – bez rozdílu. U hraček je potřeba si ale dát pozor, abychom měli gel na bázi vody a ne silikonu. Ten je může poškodit.

 

Snižuje riziko selhání ochrany

Lubrikační gel obecně snižuje tření a zároveň snižuje riziko protržení kondomu. Jak bylo v Přátelích – kondom je spolehlivý jen na 96 procent a je to napsané na krabičce přeci! No pokud chce mít člověk jistotu ochrany takřka stroprocentní, je lubrikační gel dobrá pomůcka. Snižuje totiž tření, kondom méně natahuje a tak se snižuje (byť už tak nízké) riziko protržení, nebo proděravění.

 

Velmi výrazně zjednodušuje zavádění pomůcek

Lubrikant zvlhčí tělo a velmi výrazně ulehčí zavádění pomůcek,j ako třeba:

- venušiny kuličky pro posílení pánevního dna

- menstruační pomůcky: menstruační kalíšek nebo soft tampony.

- stimulátory zadečku, vibrační vajíčka

 

Lubrikant je povinností pro anální sex a anální masturbaci

Tohle platí bez vyjímky vždycky. Jenom velmi pečlivé použití gelu zajistí bezbolestný a bezpečný anální sex nebo anální masturbaci. Zadeček se nedokáže zvlhčovat sám tak jako broskvička, proto je důležité používat anální lubrikant vždy při análním sexu, anální masturbaci, nebo u kluků k masáži prostaty.

 

Předehra má pak šťávu

Heslo „kdo maže, ten jede“ platí nejen při samotném sexu, ale samozřejmě také při předehře. Erotická masáž, stimulace, vibrace, hlazení rukou bude ještě více vzrušující, když z nočního stolku vytáhnete i masážní lubrikační gel. V drogérii se prodávají právě tzv. masážní lubrikační gely, které mají speciální složení a to je skvělá příležitost k masáží celého těla a plynule pak přejít i k masáži rozkroku a samotnému sexu. To za sebe velmi doporučuju. J

Autor: Markéta Bořilová | pátek 31.3.2023 8:08 | karma článku: 24,90 | přečteno: 1292x