Nemít kluka není pro holku konec světa

Kluci se občas mezi námi děvčaty řeší až příliš – to je můj názor, když se nad tématem zamyslím. Pak mě nutí můj mozek přemýšlet nad tím, jestli to občas zbytečně nepřeháníme, neděláme z komára velblouda a z kluků zbytečně idoly. 

 Být závislá na někom jiném a vůbec na tom, jestli toho někoho máme, není rozhodně ideální. Přeci jen – kluci jsou kluci a když zrovna žádného nemáš, neznamená to, že jsi hloupá nebo ošklivá. Je jasné, že je nepříjemné, když si všichni ve tvém okolí a tví vrstevníci najdou přítele/přítelkyni a ty se pak cítíš sama, opuštěná a jako křen. Proč tvoje kámoška má kluka a ty ne? To jsou časté otázky, které nám holkám občas nedají spát. Je to skutečně tím, že jsi hloupá, škaredá a nestojíš ani za pohled?

Jenže upřímně nikdo není dokonalý.  Ne každý může být Einstein a ne každý by mohl pózovat na titulce časopisu, ale to neznamená, že si nikdy nikoho nenajdeš. Často totiž poznáš, že úspěch vztahu nezáleží na tom, jestli jsi krásná nebo štíhlá, nejdřív si musíš najít toho pravého a to může dlouho trvat. Mě třeba bývalý přítel opustil kvůli hezčí holce a přitom mi někteří řeknou, že to byl blázen. Ale nebyl. Prostě to nebyl ten pravý a já pro něj ta pravá.

Určitě už jsi taky zažila chvilku typu: „Nelíbím se mu, možná bych se měla změnit“ Radikální změny, změny v chování, líčení nebo oblékání.“ Jasně, někdy změna pomůže. Ale zase proč se měnit kvůli někomu jinému? Pokud se člověk chce změnit tak hlavně kvůli sobě. Protože sama se cítíš lépe po fitku, po kadeřníkovi nebo s novými šminkami. A přetvářka a nějaká stylizace „kvůli někomu“ stejně není žádné řešení.

Pokud si myslíš, že je nějaký určitý konkrétní problém v tom, že nemáš kluka, zkus se zeptat někoho, komu věříš a kdo ti poradí nebo ti řekne pravdu. Možná jsi přespříliš dětinská, možná kluky nevědomky odmítáš a „odpálkováváš je“, možná se zbytečně straníš společnosti. Zkus se na sebe podívat do zrcadla – jsi vážně tak strašná? Pochybuji – na každém se najde něco krásného, co stojí za povšimnutí.

Možná nemáš kluka jen proto, že nikam nechodíš. Mnoho slečen má ty problémy, protože prostě žijí ve svém světě u mobilu, doma a ve škole a nerozhlížejí se a nevidí, když o ně nějaký kluk má zájem. Nejsi jednou z nich? Vyraž občas někam někdy se svou holčičí bandou, ať už si zacvičit, nakupovat, zatancovat si – možná tam na někoho narazíš. Když se budeš pouze poflakovat doma, s nikým se neseznámíš a tak logicky na nikoho zajímavého nenarazíš.

A nemít kluka není ve výsledku žádný konec světa. Prostě ZATÍM nemáš přítele. Já třeba kluka nemám z důvodu, že jsem hoodně akční člověk a prostě bych plnohodnotný vztah s klukem nestíhala. Takže teď taky nikoho nemám a docela mi to tak aktuálně vyhovuje. Mám čas na své koníčky, na školu, na své zájmy, na sport a zároveň toho druhého nezanedbávám.  

Prostě nemám kluka a není to konec světa!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | pondělí 17.4.2023 17:18 | karma článku: 16,94 | přečteno: 685x