Moje netflixová top pětka

Filmová a seriálová  platforma Netflix je naprostým hitem dneška a skoro až povinou výbavou každého počítače či chytré televize.

Zatímco dříve člověk musel čekat, až jeho oblíbený film/seriál bude v televizi a teprve poté usednou k obrazovce, tak dneska už si můžeme pustit skoro jakýkoliv film nebo seriál a to kdykoliv. Večer k vínku, během upršené neděle, k usínání nebo i během volné hodiny ve škole.

A co bych doporučila, že je třeba vidět? Obecně musím říct, že více mám raději seriály. Protože vždycky hlavní hrdiny si oblíbím a můžu s nimi trávit svůj čas déle.  

 

BROOKLYN NINE-NINE

Napínavé i vtipné příhody běžné policejní služebny v New Yorku, v čele s mladým ukecaným detektivem, který právě dostal nového šéfa a ten je pěkný ras. Vtipná je ale celá parta detektivů a své kriminální případy často řeší opravdu originálním a zábavným způsobem. Jsou to vlastně takoví Přátelé z policejního prostředí.

 

NESKUTEČNÁ ANNA

Novinářka zkoumá případ geniální podvodnice Anny Delvey. Tahle legenda Instagramu si jako údajná dědička milionů naklonila srdce i peněženky newyorské společenské smetánky. Krásně se ukazuje, jak je manipulace s lidmi vlastně jednoduchá a co udělá s okolím, když působíte neuvěřitelně sebevědomě.

 

KLAN GUCCI

Dlouhý film Klan Gucci je inspirován skutečným příběhem impéria slavné italské módní značky. Skoro třicet let rodinné historie, ve které nechybí láska, zrada, bohatství, intriky, pomsta ani vražda, skládají dohromady obrázek toho, co všechno s sebou nese slavná značka Gucci. Viděla jsem to už v kině a když se to objevilo na Netflixu, hned jsem klikala na Přehrát.

 

PODVODNÍK Z TINDERU

Na internetu a Tinderu ze sebe dělal veleúspěšného magnáta, který obchoduje s diamanty, je pořád na cestách a má kolem sebe neskutečné bohatství. Realita je taková, že jde o šikovného podvodníka, který jen umí ze zamilovaných holek tahat peníze a jde mu to velmi dobře. Není to hraný film, ale spíše dokument. O to na mě působil věrohodněji.

TY

Pracovník newyorského knihkupectví se seznámí s nadějnou spisovatelkou a postupně ji začíná sledovat na internetu a sociálních sítích. Záliba se však brzy stává posedlostí a končí doslova tragicky. Protože jde o mazaného chlapíka, podaří se mu uniknout spravedlnosti a svou zvrhlou posedlost bude v dalších řadách seriálu opakovat i v Los Angeles nebo Londýně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | neděle 12.3.2023 8:28 | karma článku: 12,62 | přečteno: 565x