Jak správně vybrat boty na podpatcích?

Boty na podpatku jsou sexy. O tom se nediskutuje, to je fakt. I přesto je ale jako holky skoro vůbec nenosíme. Vždyť kdy si je vezmeme? Maximálně tak na večírek, na ples nebo do divadla. A to často jen proto, že si neumíme vybrat.

Vybrat si správné boty „na jehlách“ může být docela oříšek, protože se musí myslet na několik faktorů, jako je třeba výška podpatku, tvar a materiál bot, pohodlí a v neposlední řadě i styl. Projděte výběrem po jednotlivých bodech

 Pokud nejsi zvyklá chodit v podpatcích, začni určitě s nižší výškou podpatku a postupně ji zvyšuj. Vysoké podpatky mohou dost zásadně ztěžovat chůzi, a dokonce i způsobovat bolest nohou a zad. Proto je potřeba na ně tělo nechat navyknou právě postupným zvyšováním.

Tvar boty může rozhodnout o tom, jestli je bota pohodlná, nebo ne. Boty na štíhlém podpatku jsou sice elegantní a sexy, ale bývají méně pohodlné při chůzi než boty s větší plochou podpatku. Vyzkoušejte si proto v obchodě různé tvary podpatků a vezměte si jen takový, který vám bude sedět. Důležitý je také výběr materiálu bot. Měkké materiály, jako je semiš, mohou být pohodlnější než tvrdší materiály, jako je kůže. Ovšem měkčí materiály se ale o dost rychleji zničí. Pokud budete nosit boty na podpatku po delší dobu (třeba v práci), je důležité, aby byly pohodlné.

Tělové průhledné silonky jsou také velmi univerzální

Výběr stylu bot na podpatku závisí jen na tvém vkusu a příležitosti, při které chceš boty nosit. Pokud hledáš jehly na denní nošení (třeba do práce nebo školy) koukej spíše na jednoduché styly, jako jsou baleríny s nízkým podpatkem nebo klasické kozačky na podpatku. Pro speciální příležitosti, jako je typicky ples, se pak hodí botka s ozdobami nebo vyššími podpatky.

Boty na podpatku jsou už přirozeně velmi elegantní, takže pokud k nim hledáš nějaký outfit, vyber spíše něco, co vytvoří kontrast. Například černé boty na podpatku zkus dát dohromady s bílou košilí a modrými džínami. Bude to vypadat opravdu skvěle. Pěkná je i kombinace černých silonek a rudé boty. Dá se ale kouzlit i více, pokud chceš vytvořit opticky delší nohy, zkus kombinovat boty na podpatku s šortkami nebo kratší sukní.

Autor: Markéta Bořilová | čtvrtek 4.5.2023 13:44 | karma článku: 9,04 | přečteno: 395x