Jak mám odmítnout kluka?

Většinou se píšou články, ve kterých se radí, jak zaujmout kluka, který se ti líbí. Já jsem ale známá rebelka, takže tady píšu o úplně opačném problému. A sice když chce se mnou nějaký kluk chodit, ale já z nějakého důvodu nechci.

Ať už ho vnímám jako kamaráda, není to úplně můj typ nebo k němu prostě nic necítím, je pro mě strašně těžké ho odmítnout. Kamoškyy mi většinou říkají, že jsem hloupá. Když mě chce nějaký kluk, měla bych se chopit příležitosti nebo to s ním alespoň zkusit, ale když nechci? Dostáváme se k mému hlavnímu problému – Já neumím říct NE. Nechci, aby se trápil. Dost marně jsem pátrala po nějakém článku, jak se zachovat nebo co udělat. Nic moc jsem nenašla, a tak jsem to nějak dala dohromady sama . Ani nevíte, jak jsem si oddychla. Rozhodla jsem se sepsat  věci které by mohly pomoci.

1. Rozmysli si to
Opravdu s ním nechceš chodit nebo si to jen nalháváš?  Protože když kluka odmítneš a pak zjistíš, že k němu vlastně něco cítíš, už ti nemusí dát druhou šanci. Je třeba, abys to dobře promyslela, a pak toho nemusela litovat. Zvaž všechny pro a proti a sama sebe se zeptej, jestli ho opravdu nechceš víc než jen jako kamaráda. Rozhodně mu nedávej falešné naděje a neodkládej to! To by bylo to nejhorší, co bys mohla udělat.

2. Řekni mu to do očí
Když už si to promyslela, musíš mu to říct. Nemám ráda odmítnutí přes instagram, vzkazem nebo přes různé lidské spojky. Přijde mi to nepoctivé a pro kluka to musí být horší. Já vím, že přímo je to těžší, ale kdyby někdo měl odmítnout mě, moc by se mi nelíbilo, kdyby mi to můj idol napsal někde na whatsaapu.

Jak to říct? Sama si vyber, co řekneš, ale nejlepší by bylo, kdyby si řekla přesně to, jak to cítíš. Je to jen na tobě. Větu, že můžete zůstat přáteli, klidně použij, ale myslím, že je to dost zbytečné klišé.

3. Nedělej z něj viníka
Tohle je trochu tenký led, protože na jednu stranu chceš být upřímná a na druhou stranu nechceš být krutá. Mě se osvědčila hláška, že zrovna teď se chci soustředit sama na sebe a nikoho do vztahu nehledám. Tím můžeš elegantně odmítnou a zároveň svůj protějšek neranit.

4.Dej tomu čas
Pokud je to tvůj kamarád, měla bys ho po odmítnutí chvíli nechat být. Všechny rány zahojí čas. Navíc pořád člověk potkává někoho nového, což taky může pomoct, protože může upřít pozornost jiným směrem. Nebylo by dobré, kdybyste hned spolu zase začali chodit ven. Musíš počkat, než se z toho oklepe a pak už je jen na vás, jak se vaše kamarádství bude vyvíjet dál.

Dala jsem vám pár rad a doufám, že vám pomůžou. Hodně štěstí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | středa 25.10.2023 9:38 | karma článku: 15,00 | přečteno: 683x