Jak dočasně změnit barvičku ve vlasech

Určitě někdy v budoucnosti dojde na situaci, kdy budeš chtít trošku jinou barvičku vlasů, která tvému účesu dodá šmrnc a ty budeš mít požadovanou změnu. 

Samozřejmě se dá využít klasická barva na vlasy. Na druhou stranu, pokud chceš experimentovat s výraznými barvami, určitě také chceš mít jistotu, že pak barva půjde lehce dát dolů. Je to jasný, často může jít jen o chvilkovou událost, např. maškarní nebo ples, kdy si pramen po prameni nabarvíš, ale potom už se budeš chtít vrátit ke své původní barvě.

Jak na to? Jedním z řešením jsou smývatelné barvy, ať už ve formě sprejů, tužidel nebo klasických barev, které vydrží o něco déle. Víš, kde se dají koupit? Jestli jsou pro vlasy zdravé a co takové barvení vůbec obnáší?

Spreje na vlasy

V drogériích a na internetu můžeš sehnat spreje na vlasy v několika crazy odstínech, které před událostí aplikuješ do vlasů a večer jednoduše smyješ. Ty mají nejnižší intenzitu trvání, dají se snadno smýt. Problém může nastat u světlých vlasů, které si obarví prameny na nějakou tmavou barvičku – ta se může smývat o něco déle (2 – 3 umytí) nebo může na vlasech zanechat barevný nádech.

Prodává se docela dost barevných variací – od růžové, žluté, červené, modré až po fialovou, černou, zelenou nebo stříbrnou. A od spousty více či méně známých značek. Jejich cena se pohybuje  cca od 79 – 200 Kč za lahvičku.

Blond barvička ve spreji z nejmenované sítě drogerií.

Barevná tužidla

Barevná tužidla se používají při mytí vlasů, kdy je aplikuješ, důkladně smyješ (klidně se dá postup zopakovat). Barva vydrží o něco déle než spreje na vlasy. Jejich průměrná výdrží je 6 – 8 umytí. Samozřejmě se to může lišit podle struktury vlasů.

Opět máš na výběr z mnoha možností, kdy si můžeš vybrat i ty přirozenější jako je mahagon nebo měděná. I tady máš k dispozici bláznivé odstíny. Cenovka je, co jsem koukala zhruba od 90 do 200 korun za lahvičku. 

Třpytky ve spreji

Většinou neobsahují samotnou barvu, ale různé třpytky, které tvým vlasům dodají lesk a spoustu třpytu. Hodí se samozřejmě nejvíce na plesy nebo party a můžeš si vybrat z mnoha možností. Dají se koupit v drogériích nebo na internetu za přibližnou cenu 100 – 150 Kč.

A úplně na konec…

Je hezké být najednou jiná a změnit aspoň na chvilku barvičku vlasů. Nikdy ale nezapomínej na to, že tyto smývatelné barvy slouží pouze pro vyjímečné chvíle a nejsou pro denní nošení – to tvým vlasům spíše ublíží. Pokud je ráda používáš, rozhodně si kup jak hydratační, tak regenerační vlasovou kosmetiku.

Jo a ještě jedna rada - větší výběr produktů a taky o dost lepší ceny mají v zahraničí. (třeba v Rakousku nebo v Itálii) 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | pátek 30.6.2023 15:00 | karma článku: 7,41 | přečteno: 283x