Chození se starším klukem? Záleží...

Řeší se to často, dva problémy – co když jsem ve vztahu mladší já a co když je ve vztahu o hodně starší on? Určitě mnoho slečen s tím má zkušenosti, buď osobně, že se starším klukem chodily, nebo to znají ze svého okolí. 

Vztahy a vzájemné sympatie na věk totiž moc nehledí a jak už řeklo tolik lidí přede mnou – Je to jen číslo. Stává se, že se holka zamiluje do o dost staršího kluka, rodiče vyvádí, okolí kouká, někdo odsuzuje, tak to často bývá.

Ve vztahu je důležitý věk obou dvou – je rozdíl když bude kluk o pět let starší ve tvých 14ti a ve tvých dvaceti. Čím starší, tak tím víc jde věk stranou. V čem by mohl být hlavní problém?

Představ si, že ti je třeba 15 roků a chodíš s klukem, který je o deset let starší - tedy on má 25 – určitě si řekneš: „No je to dost“ – ale stává se to. Jeden z hlavních problémů jsou určitě názory. On bude ve svém věku třeba někde jinde a ty také. Co když si už za nějaký ten rok bude chtít založit rodinu? Nevím jestli by nějaká slečna souhlasila tak brzo se zavázat a už v 16 mít mimčo. 

Další věcí jsou zájmy – baví tě něco jiného, jeho možná taky a možná to je tak neslučitelné, že vztah nevydrží. Z vlastní zkušenosti, ale vím, že zájmy nejsou vše a vztah může být úspěšný i bez nějakých společných koníčků. Prostě staré dobré rčení, že protiklady se přitahují.

Pokud budeš chodit s o tolik starším klukem, uneseš ten zájem okolí? Neustálé vyptávání? Možná nějaký ten zákaz od rodičů či nepochopení? Spousta slečen začne takový vztah, ale nakonec je tohle všechno odradí.

Vztah se starším klukem, kdy je rozdíl o dost větší není nemožný a ne vždy je neúspěšný, musíš se ale smířit s tím, že do cesty se vám bude stavět strašně moc věcí. A když vztah nevydrží? Asi to tak mělo být, najdeš si někoho, s kým to už vydrží.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Bořilová | čtvrtek 31.8.2023 10:13 | karma článku: 17,45 | přečteno: 1134x