Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

když budou chtít zvášit mzdy zdravotníci, tak je budou chtít zase zvýšit všichni. A už dnes platíme na zdravotko toli, co odpovídá našim přijmům

1 1
možnosti

Do nynějška jsme byli přesvědčeni, že lékaři a sestry více peněz nepotřebují. Utajovali jsme před lidmi, že udávané platy mají za 250-300 hodin měsíčně. A co jsme tím způsobili? Budeme v tom pokračovat?

0 0
možnosti
NM

;-O;-O..v první řadě to začal ten marast už volbou pan Bojar...nemůžu si pomoci ;-O;-€

0 1
možnosti

Bojar?!? Jedině za něho jsme měli všichni na stole jeho záměry než je začal konat! To byl nejsolidnější ministr!

0 0
možnosti
JK

J35a78n 29K91u62l60h82e85i95m

11. 4. 2016 18:43

ad.1 Solidaritaje dobrovolná potřeba někomu pomáhat. Nucená „solidarita“není solidaritou, ale zlodějinou, podle platných zákonů.Existuje přirozená solidarita, která fungovala v rámci rodiny asolidarita dobrovolná s lidmi, kteří se dostanou do životnínouze.Stát není schopennahradit solidaritu,kterou poskytovala, např. mnohagenerační rodina zajištujícípéči o nemocné a staré. Nevytváří žádnou solidaritu novou,kromě té státem regulované a vynucované. Lidé jsou přesvědčenio tom, že „stát“ by se měl postarat. Měla by fungovatsociální subsidiarita. Toznamená, že každý jednotlivec je povinen přijmout odpovědnostza svůj život. Pokudtuto možnost nemá, musí mu pomoci rodina. Rodina si má pomáhatsama svými silami. Pokud si neumí pomoct, oslovuje jiné komunity:přátel, charitu, obec a nakonec stát. Pokud by fungovalasolidarita mladšího se starším, zdravého s nemocným, tak pročby měl stát platit např. za důchodce další peníze? Vždyť tikdyž byli mladí a zdraví nevyužívali zdravotní službu. Taksolidarita je nebo není. U zubaře si téměř všechno platípacient sám. Doplatek v lékárně se po zrušení poplatků zvedly.Neplatil jsem nic a platím téměř 1000 Kč.

Pravidelnávalorizace. Z čeho vycházíte? To myslíte, že by „Stát“ mělpřidávat do rozpočtu zdravotnictví i v době, kdy poklesnevýkonnost ekonomiky? Vy žijete v nějakém virtuálním světě,který neexistuje. Stát žádné peníze nemá. Má pouze peníze,které vybere na daních a dluhy. V současnosti si už půjčuje nadůchody a bude si muset půjčovat i na zdravotní péči. Kdo tozaplatí?

Současnýsystém nemotivuje lidi k péči o svoje zdraví. Tokovým prvnímkrůčkem byly poplatky, které zavedl dr. Julínek.

0 1
možnosti
Foto

Docela dost dlouho mi není jasné, k čemu vlastně pacienti v ČR (tedy občané tohoto státu s trvalým pobytem) potřebují ČLK se svým prezidentem MUDr. Kubkem??? Zrovna tak mi není jasné, k čemu potřebuje tuto více než prapodivnou instituci plnou (trochu neslušně řečeno "různých vyžírků") praktický lékař MUDr. Šimek??? Domnívá se snad, že mu zvýší plat??

3 1
možnosti

ODS vzala ČLK revizní pravomoci a podle toho to tu vypadá...

0 0
možnosti
DK

Proč Koubek mluví za mne jako za pacienta?A mně zvýší stát každý rok důchod o 10%...zatím nám ani nedorovnal, to co nám sebral....

5 1
možnosti

Proč Kubek mluví za pacienty? Byl by nerad, aby pacienti zbytečně umírali!

0 0
možnosti
JP

J39a59n 39P62a48v50l83í78k

11. 4. 2016 17:01

ČLK je již léta vyděračskou skupinou a ostudou lékařského stavu.

8 1
možnosti

Politici odejmuli revizní pravomoci ČLK a podle toho to tu vypadá!

Nedovedu pochopit ty, kteří se chtějí spolehnout jen na politiky.

0 0
možnosti
JR

J56a97n 32R87á52ž

11. 4. 2016 17:00

Nevidím nikde v prohlášení ČLK rozumný nápad na restrukturalizaci českého zdravotnictví, které by reálně zdravotnictví vyvedlo z marasmu.

A ten nápad, že lidé s vyššími příjmy mají za stejný rozsah zdravotní péče platit více, tak už je socialismus jako vyšitý, hodný uvažovaní dogmatika Kubka a rudého ofboráře Engela z LOK/SČL. Takže ne aby ten, kdo vědomě riskuje své zdraví , (kuřáci, adrenalinoví a profesionální sportovci) platili víc, to ne. Socialistům z vedení ČLK napadla nic jiného než idiotdká myšlenka, že občan, který si své zdraví šetří, do prevence investuje hromadu vladzních peněz, má platit víc jen proto, že vydělává víc jako kuřák alkoholik, který si léčí mindraky třeba rychlou jízdou na motorce.

Místo abyste volali za to aby byl konečně vypracován seznam výkonů které se budou poskytovat v systému ústavou zaručené základní lékařské péče při ohrožení života a ostatní nechali na soukromém připojištění, apelovali na znovuzavedení regulačních plátků min.u praktiků a ambulantních specialistů, tak výmýšlíte hovadiny.

A pak se divíte, že ačkoliv je medicína nejváženější povolání, tak ČLK i LOK/SČL jsou snad nezprofanovanejším profesním sdružením u nás.

3 1
možnosti
JR

J30a73n 39R32á33ž

11. 4. 2016 17:25

A dodávám: Dokud se celý systém zdravotní péče neodpoutá od paradigmatu, že zdraví je veřejný statek, nedospějeme nikdy k potřebnému stavu, kde je vztah lékař - pacient vztahem soukromoprávním, do kterého se stát má míchat co nejméně.

Od toho se odvíjí i záhada, proč by měl být stát jediným garantem i sponzorem zvyšování kvalifikace lékařů, když v jiných profesích tomu tak není a zvyšování kvalifikace zaměstnanců se děje za výhradní spoluúčasti zaměstnavatele, či zaměstnance.

3 0
možnosti
JS

Nějak tomu nerozumím. Stále se porovnávají palty lékařů u nás a v zahraničí, ale nějak se zapomíná porovnat plat prodavačky u nás a v zahraničí. Nezlobte se , ale až budou platy těch prodavaček stejné, nebude ani problém s platy pánů doktorů.

2 1
možnosti
JR

J55a32n 76R84á70ž

11. 4. 2016 17:31

Když z platu řadového mladého lékaře v cizině odpočítáte splátky na studijní půjčky, nejsou jejich platy zase, v porovnání s reálnými životními náklady, nijak vyšší než u nás. Náš lékař, nezatížený studijními náklady, tak může pracovat v zahraničí i za relativně dumpingový plat.

1 1
možnosti
OP

Milý pane, ČLK nedělá vůbec nic proto, aby si lidé vážili svého zdraví a pečovali o něj a naopak dělá vše pro to, aby byli permanentně churaví. Takže se jedná o další krok, jak utvrzovat populaci v mylné domněnce, že musí být závislí na doktorech a že do zdravotnictví se mají chrlit peníze proudem

5 0
možnosti

Škoda, Vy nepomůžete.

Myslím, že se poctiví lékaři snaží dost, abyste se spoléhali jen na sebe, nikoliv na stát, na lékaře, na farmafirmy, byste nepojídali tolik prášků, co vyžadujete, abyste něco dělali pro svoje zdraví... Jako když hrách na stěnu házíš!

Sami pacienti, ochromeni našimi politiky, si volí svoji budoucnost...

A lékaři smí jen mlčky přihlížet?

0 1
možnosti