Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Priklad hospodareni VZP

Obcan CR dlouhodobe (ale i trvale) zijici v zahranici je ze zdravotniho pojisteni odhlasen. Pri prijezdu do CR (dovolena, navsteva pribuznych...) se prihlasi na VZP a pokud jeho pobyt nepresahne vice nez 1 kalendarni mesic, neplati ani korunu. Pred odjezdem se ze zdravotniho systemu opet odhlasi.

Toto platilo jeste v roce 2015. Pak se VZP probrala. Ten, kdo se chce nyni prihlasit do systemu, musi zaplatit min 2600 Kc (coz je pojisteni na dva mesice), kazdy dalsi zapocaty mesic pak 1300 Kc.

A ted zkuste odhadnout kolik lidi si za tu dobu, kdy to bylo zdarma, prijelo "obehat doktory", zvazime-li jak draha je v zahranici zdravotni pece. A kolik to ceskeho platce zdravotniho pojisteni asi tak mohlo stat.

2 0
možnosti
JR

J58a54n 79R59á44ž

28. 5. 2016 19:20

Systém financovani a centralniho řízení našeho zdravotnictví je nejzřetelnější skanzen socialismu, který spolu se zákoníkem práce stále přetrvává. Když se volby vyhrávají slibem ušetřit 30Kč za reg.poplatky a hlupaňa Mr(x)sová myslí vážně zakotvit v ZP zákaz stresování v práci, aniž by ji Sobotka s Babišem nedoporučili ústavní léčbu v Bohnicích, nemůžeme se divit.

3 0
možnosti
Foto

Problém zdravotnictví je stále ten samý. Nejdříve musíte lidem pohrozit zbraní, pak je okrást o jejich peníze a pak jim vnutit nějakou tu lékařskou péči.

1 1
možnosti
VV

Jen nechapu, jak na jedne strane muzete chvalit ceske zdravotnictvi jako nejlepsi na svete a ted toto.

0 0
možnosti

Obojí je pravda! Záleží na úhlu pohledu! A všem doporučuji se dívat ze všech stran!

2 0
možnosti
Foto

H96a20n85a 90V31l66k50o95v93á

28. 5. 2016 15:20

Podobně to má VZP nejen s lékaři, ale i v preventivní péči. Provozuji plaveckou školu, VZP, stejně jako jiné pojišťovny na plavání, zejména dětí, přispívá, nicméně když se rodiče rozhodnou čerpat příspěvky, podmínky čerpání (platba nesmí být starší 3 měsíců, i když dítě plave celé pololetí, kromě potvrzení od provozovatele i výpis z účtu, poslední "novinka" - na každé kurzovné za jedno dítě musí být vypsána faktura (do účetnictví stačí daňový doklad)). Občas také VZP vypíše nějakou nárazovou akci - například 1000,- Kč na tábory....Časově omezí čerpání na 1 měsíc a klienty neinformuje.

O těchto akcích se jako provozovatel dozvídám od svých klientů a další posléze informuji - proto zřejmě ta časová omezení....

0 0
možnosti

Pokud pojišťovna nechce platit ani zdravotní péči, pak mne nepřekvapí, že nenaplňuje ani svoje populistické sliby. Horší je, že kromě těchto plaveckých aktivit rozhazuje milinové peníze na různé kulturní akce, i když na zdravotní péči nemá!

0 0
možnosti
JC

Lékaři jsou v téhle zemi nejlépe organizovanou profesní skupinou. Lékaře potřebuje každý od presidenta po posledního metaře. Lékaři jsou nejvíce zastoupenou profesní skupinou v parlamentu. Takže soudím, že kdyby měli zájem na změně a pořádku, už by tady byl. Z toho usuzuji, že většině lékařům se současná "zdravotní daň" vyplatí, a ten nepořádek ve financování (a nejen ve financování) zdravotnictví také. Ostatně všimněte si, že odboráři spolu s p. Kubkem zásadně mlčí o skupině soukromých lékařů, kteří si rozhodně neztěžují. Neznám "chudého" lékaře (i když pravděpodobně budou výjimky, zejména na oblastech) a neznám zubaře, který by začínal v 7 hod. ráno ordinovat. Ale vím, že v našem státě máme cca 200 nemocnic, zatímco v podobně lidnatém Švédsku jen 80. Takže se nedivím, že se nám "nedostává" personálu.

0 2
možnosti

Ve skutečnosti to bude asi složitější, že?

1 0
možnosti
Foto

Jasně, ale čím více zdravotních pojišťoven, tím více koryt pro manželky a známé politiků. Proto k jejich zrušení patrně nedojde.

1 0
možnosti
Foto

Přesné....

Pacienti jsou informováni o bohatém švédském stolu, kde se vše podává "zdarma". To, že to není pravda, někteří přemýšlivější tuší, lékaři vědí - zejména ti, kteří posléze v rámci různých regulací vracejí "pojišťovnám" nemalé peníze, které dostali za provedenou práci.

3 0
možnosti

Znám lékařku ochotnou předepisovat pacientům všechny léky, které potřebovali. Každým rokem byla vyzvána VZP, že jí má za to zaplatit půl milionu. Mám obavu, že to trvá dosud. Měla svoji hlavu.

2 0
možnosti