Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Autor blogu už maže. Nakonec je to stejný demokrat, jako jeho oponent, který raději diskusi nepřipustil. Hlavu do písku a mazat oponenturu. To zažil již Masaryk, když prohlásil, že rukopisy jsou falsem a že Hilsner nespáchal rituální vraždu v Polné. Ve výsledku by se autor blogu zařadil ve stejné protimasarykovské stádo, jako Češi v 19. století. Pane, je mi vás líto... Pravda nakonec vyjde nahoru, jako olej na vodu.

1 2
možnosti

Mažu, ano, mažu. Vy si stále o to prosíte! Mažu vulgarity, dehonestace a lživé příspěvky! Diskutujte normálně a nebudete mazán! :-)

0 0
možnosti
BK

Musím se s některých diskutujících zasmát :-) přece česká Země se skládá s více okresů ....takže Morava,Čechy,Slezsko atd.jsou zajedno ,cílů je.to.ČR:-)

0 1
možnosti
JV

Jak pravil již Gogol: smějte se, sami sobě se smějete. Naši sousedé přísně rozlišují pojmy kreis a bundestaat, gmina a wojewódstwo, vy si pletete okresy, kraje a země.

1 2
možnosti
AK

Pane Simku, vy se tady demagogicky a nacionalisticky navazite do diskuse, coz vlastne zpochybnuje vas blog. Neni to tak trochu pokrytecke? Klidne si to smazte. Jenom jsem vam chtel dat vedet:)

2 2
možnosti

Bez Vašeho urážení by to nešlo? :-)

1 1
možnosti
PM

Je mi smutno z té žabomyší války, která tady plane. Co je v dnešní době Země Moravská, Opavské Slezsko, Knížectví Těšínské? Jen trocha historie. Dnes Čechy zahrnují Česko, Moravu a Slezsko v Rámci České republiky. A buďme rádi, že tomu tak je a že tu nemáme x samostatně životaneschopných státečků, které by navíc i byly ochotné mezi sebou válčit kvůli nesmyslným sporům. A pro jistotu do toho ještě zatáhneme náboženství8-o Je mi na zvracení!

3 3
možnosti
MK

Kritizujte si pana Ševčíka, zato, že neotevřel diskusi, to ale nemění nic na tom, že má pravdu. On pouze konstatuje fakt, že Svatý Václav neměl nikdy s Moravou nic společného a nikdy se zde nesvětil. A autor tohoto truc článku píše o vrážení klínu mezy Čechy a Moravu. Ten vráží on, pokud nemá dostatek respektu k sousední zemi.

3 3
možnosti

Příliš snadno obviňuješ člověka, že nemá úctu k Moravě, ke Slovensku, k Rakousku, k Německu... když ho vůbec neznáš! Tvá hrubost si žádá o vymazání Tvého příspěvku! :-)

1 0
možnosti
PK

každý kdo odmítá diskusi by zde neměl psáti blogy,to platí i pro pana Ševčíka. Kdo se bojí zpětné vazby ať se jde raději projít do parku....Rv

2 4
možnosti
ZB

Naše malá krásná země si zaslouží více úcty a ne se hádat. Spojuje nás to dobré v nás, to je třeba si zachovat. Nehádejme se!

4 0
možnosti
MK

Kterou zemi myslíte, českou nebo moravskou? Nebo snad všechny země koruny české?

2 4
možnosti
AK

Opatrne, pan Sevcik muze mit pravdu. Zahranicni informace udavaji svateho Vaclava jako patrona Bohemie a tot vse. Pokud najde nekdo zdroje uvadejici datum jeho ustanoveni na patrona Moravy, sem s tim.

3 3
možnosti

Naivní malichernost! Všichni jsme děti Boží!

1 0
možnosti
JL

Pan Simek obvinuje pana Sevcika a tim i Moravaky, ze by chteli vrazet klin mezi Cechy a Moravaky a ze separace-rozbijectsvi. Vyzyvam pana Simka at uvede jediny pripad kdy Moravane se chteli separovat a rozbijet. Ze celych 1200 let historie, od Svatopluka az po dnesek ani jeden. Naopak, v prvnim i druhem odboji maji Moravaci prinejmensim stejny podil na boji za obnoveni statu.

K tomu i dovolim citovat:

Usneseni c. 190/1990 castka 33 fed. shromazdeni ze dne 9.5.1990

O obnoveni moravsko-slezke samospravy. Federalni shromazdeni povazuje zruseni zeme moravsko-slezke z 1.1.1949, za akt nespravedlivy, protipravni, poplatny centaralisticke praxi komunistickeho rezimu. Za krok v rozporu s principy demokracie a ktery tak podstatne prispel k deformovanemu vyvoji cs. spolecnosti.

Vyslovuje presvedceni, ze nove statni usporadani tuto nespravedlnost napravi.

Slib. slib stejne nesplneny jako slib Slovaku z r. 1917. Co tedy chcete pane Simku? Pokracovat v deformovanem vyvoji a protipravni praxi komunistickeho rezimu jak to predvedl v roce 1998 soudem usvedceny lhar Zeman, nebo napravit protipravni stav a konecne plnit dosud verolomne sliby?

4 7
možnosti
JH

Co má proboha Zeman společného s tím, že nebyla dosud obnovena moravsko-slezská samospráva?!

2 0
možnosti
JV

Moc se mi líbila dnešní debata. Jan Skácel, moravský básník, zničený bolševickým režimem, jednou napsal, že Morava je země, která je a není. Moravané si v době Československa ironicky říkali, že státní hymnou Moravy je ta pauza mezi hymnami Kde domov můj a Nad Tatrou sa blýska... Zjišťuji, že slovo Morava a moravanství vyvolává obrovské negativní reakce zejména mezi těmi, kdo o této zemi a jejímu jazyku nic neví... Že Morava je skoro něco jako sprosté slovo a přitom už nikdo ani neví, kde končí Morava a začíná Opavské Slezsko a Těšínské knížectví. Na pouti ke svatému Václavovi zazněla slova Dominika Duky: svatý Václav je patronem Země české, ale ne českého národa. Uvědomte si všichni, jaké národy žijí v Zemi české... Je mi jenom moc líto, ale Země česká není Markrabství moravské ani Vévodství slezské, jak tyto země charakterizuje například kniha Renate Basch-Ritter "Osterreich - Ungarn in Wort und Bill..." I tato kniha přiznává Moravanům a Slezanům právo na vlastní existenci. Milí bratři Češi, dopřejte Moravanům a Slezanům právo na vlastní svébytnost a existenci, a hned je nevyhošťujte a neodsunujte jako Slováky a Sudetské Němce... Přitom Morava nikomu nechce ubližovat, prostě svatý Václav bude patronem Země české a svátek svatého Cyrila a Metoděje bude důvodem, proč na moravských radnicích zavlaje prapor moravský, o němž většina Čechů ani neví, jak vypadá. A svatá Barbora zůstane navždy patronkou Slezska a horníků a ostravská historická tramvaj zůstane navždy naší Barborkou... Nezbývá, než dodat slova českého premiéra: "Sorry,jako!!!" A podat si ruce na usmířenou! Prosím!

2 3
možnosti

S poslední větou zjevně mohou všichni souhlasit, i když nemám pocit, že se musíme usmiřovat. To moravské nacionalistické špičkování je tu snad odjakživa a možná věčně. Ale brát ho vážně je hříchem proti normálnímu bratrskému soužití!

Tatry jsem vnímal jako československé hory a trochu mne mrzí, že už nejsou také moje. Doufám jen, že moravští nacionalisté nebudou chtít nám uzmout svaté Cyrila a Metoděje. Ostatně opravdoví moravští věřící uctívají i svatého Václava, i svatou Ludmilu, i svatého Vojtěcha, i svatého Prokopa... Jen nacionalista se od nich může chtít falešně separovat! :-)

1 0
možnosti