Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

V čele plzeňské Fakultní nemocnice stála dlouhá léta (18?) ing. Jaroslava Kunová, ekonomka. Po tu dobu to byla nejlépe spravovaná velké nemocnice v republice, rozvíjející se, nepředlužená, fungující...

Lékař je biolog specialisovaný ne jeden živočišný druh. To není kvalifikace vhodná pro řízení nemocnice.

1 0
možnosti

Vyjímka potvrzuje pravidlo...

Nesouhlas! Medicínské myšlení je podstatně jiné než technické... Ředitel bez medicínského vzdělání potřebuje kolem sebe kvalitní lékaře, kterým věří. Jenže právě důvěra lékařům se dnes nenosí...

0 1
možnosti
JC

Pane autore, napište si, jaké vlastnosti vyžadujete u dobrého lékaře a jaké u dobrého ředitele. Vsadím se, že se tak moc shodovat nebudou. To, že doktor je dobrým ředitelem nemocnice, archeolog dobrým ředitelem archeologického muzea nebo ústavu, archivář dobrým ředitelem archivu, učitelka biologie dobrou ředitelkou školy atd., tomu snad nevěříte ani vy. Je to podobné, jako když vedoucí personálních útvarů se stávali právníci, což je podobné jako že by mistři v dílnách měli mít znalosti bezpečnostních předpisů a to je vše. Je to běžný mýtus.

Dobrým ředitelem nemocnice je lékař, když si parta doktorů chce tu nemocnici privatizovat. Tak v tomto případě máte pravdu.

2 0
možnosti

Myslím, že jsem to psal v tom duchu, že lékař si může dodělat nástavbu z managementu a může být potenciálně dobrým ředitelem. Naopak to není možné. Manažer nemocnice si nemůže doplnit vzdělání medicínské, a tak nikdy nemůže pochopit rozdílnost myšlení medicínského od technického, ve kterém jsme školou byli vychováni.

Vy zdůrazňujete potřebu vztahu k nemocnici, pokud mám rozvíjet její kvalitu. Samozřejmě. Pokud dnešní manažer k tomu přistupuje "vyždímat a utéci" bude vždy jen špatným manažerem, což našim politikům a jejich soudružským kumpánům nevadí, a tak to nemohou pochopit.

0 1
možnosti
MN

Vážený pane doktore - článek by zasloužil zápornou karmu. Kromě ideových proklamací, proč ředitelem nemocnice nemůže být nelékař v něm není jediný racionální důvod pro toto tvrzení. Zamyslel jste se někdy nad tím, proč v Senátu a Poslanecké sněmovně ČR sedí tolik lékařů, i když rozhodují o podobě přijatých zákonů z oborů, kterým vůbec (ale vůbec) nerozumí. Rozpočet, daně, energetika, trestní právo, doprava, obchodní vztahy,.....

Odmítáte de facto ideový-stranický přístup, ale ta ideovost profesní čiší pro změnu z Vašeho příspěvku.

4 2
možnosti
DP

D23a60d98a23k 76P76e80t17r

29. 4. 2015 5:39

Obdoba ministerstva obrany. Ministři civilisté, co jméno to pojem a průjem. Barták, Parkanová a ta týdenní. Ta jediná pro krátkost svého působení  skoro nic nestačila napáchat. A Sašenka? Jen PRO  MO PRO snad stačí. Tak nejenom zdravotnictví, ale i obrany by měla mít v čele svého.

1 2
možnosti