Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Levice - pravice jsou černobílé archaismy. Až bude politická práce postavená na odpovědnosti, soudnosti, pracovitosti, bude strana, která se stane nositelem těchto hodnost, hlasy voličů přehazovat vidlemi

0 0
možnosti
ZO

S tímto textem se dá souhlasit.R^předpokládám že od horáčka text že ods a top že by byli vítězi je jen žert...;-D

3 0
možnosti
Foto

Levicový populismus TOP 09 a ODS vyplývá z toho, že nejsou pravicoví voliči. ˇVe snaze vyhrát volby pak tyto strany se musí orientovat na levicový elektorát.

1 1
možnosti
RH

ODS a TOP 09 jsou programově a ideologicky nejbližší subjekty (s ideovým obsahem) v českém politickém prostoru (s výjimkou evropské otázky, která na komunální úrovni nehraje roli).. Pokud by uzavřeli koalici, tak by byly jasným vítězem voleb co do počtu hlasů. Není ani tak problém, že by liberálně-konzervativní volič nebyl, ale že se jeho hlasy štěpí.. Problém české pravice je tedy pouze strukturální..

0 3
možnosti
JR

J48a85n 40R88á26ž

12. 10. 2014 19:17

Předpokládám, ze TOP09 považujete za pravicovou stranu jaksi ze setrvačnosti, protože se jako pravicová strana marketingově takto představila když ji Kalousek zakládal. Topka vznikla jako seskupení odstavených druhořadých politiků, zejména lidovců, kteří měli pomoci Kalouskovi zůstat v první lize a oni doufali, ze se s ním do první ligy dostanou. No a měla obrovské štěstí, že ODS pravici vyklidila zcela bez boje a Kalousek se rozhodl ji na pravici nahradit. Ale s lidmi,kterými se obklopil se konzervativní ani liberalní pravicová politika dělat nedá, protože v nich byl a stále je zakódován lidovecký podrazácký typ lavírování v politickém "středu".a potenciál knížete se vyčerpal prezidentskou volbou. Takže TOP09 pravici nemá co nabídnout a to se projevilo v těchto volbách. Mimo zcela atypické Prahy, zcela pohořela všude. A je pro pravici dobře, že u ODS to vypadá na comeback a ze s TOP09 moc nekamarádí.

3 1
možnosti
PK

Příspěvek na bydlení se musí při kreativitě českého národa zneužívat, např. fiktivní nájmy, ale zrušit si je nedovolí aní opravdový pravičák. Existují  i v USA. Je třeba systém zpřísnit, v tom souhlas. Nežijte v představě, že když úplně zlikvidujete přerozdělování přes sociální oblast , že nastane ráj, jejich příjemci se stanou úderníky.

1 0
možnosti

Mnohé sociální dávky jsou dnes zneužívány a strana, která není ochotna tento problém řešit se nesmí nazývat stranou pravicovou!

:-)

3 0
možnosti
JK

J98a55n 37K91v40a44p58i22l

12. 10. 2014 16:15

Plný souhlas s autorem. Bohužel ani po těchto volbách nedošlo k nějakému zjištění

skutečných příčin, sebereflexe a návrat k skutečně konzervativním hodnotám. Neúspěch se nazve úspěch, příčinou jsou voliči, nezájem o volby..... Zarážející je nenávist se kterou

se shodně prezentují ODS i TOP k p. Babišovi. Teoreticky se jedná o podnikatele, který

je ve svém oboru úspěšný. Měl by to tedy být pro "pravicové" strany spojenec, s možností

spolupráce. Třeba jen výhledově. To se okamžitě radikálně popře a  ta nenávist je větší,

než třeba k KSČM. Ale ujišťuji, že pro většinu voličů je to kontraproduktivní. Jakoby nepřímá reklama pro "ANO". To, že se tak chovají špičky těchto stran, to bych ještě chápal. Přiznání chyb by znamenalo třeba odstoupení. Ale že jsou potichu řadoví členové, pokud jsou demokratické strany, nevolají vedení k odpovědnosti, to mi rozum nebere. Jakoby ta "držet ústa i krok" přešla z vedoucí strany za totality.

7 0
možnosti
PK

Za politikou před oponou, kterou je vidět v mediích, je za oponou tvrdý boj o moc, koryta, zakázky, dotace. Pravice, levice, vše jde stranou. Babiš není spojenec TOP či ODS, změnou garnitury se naruší a změní struktury, vazby, toky peněz. Můj syn říká, že i když je jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet, tak právě to narušení struktur je na volbách to nejcennější.

3 0
možnosti

Ale jděte pane doktore. ODS a TOP odcházejí do marginality především proto, že korupce u nich byla vždy až na prvním místě. Vy jste neslyšel Schwarzenberga při volbě prezidenta v duelu se Zemanem, kterak otevřeně děl, že část peněz ze zbrojních zakázek patří do kapsy politické strany? Kalouska jako reprezentanta té korupce snad ani není nutno zdůrazňovat. A Kalousek a Schwarzenberg jako spasitelé demokracie? Pamatujete válcování ODS a TOP, když byli ve vládě? A jistě víte, co hlásali při projednávání služebního zákona, když jim "hrozilo" totéž. A že si nikdo z "objektivních" komentátorů a "objektivních" médií ani nepovšiml, kterak dostali od nynější koalice morální facku, když jim to ta koalice neodvedla? A myslíte, že v pokřivené ČR není pro pravicového voliče nakonec přitažlivější z hlediska pravicových hodnot nakonec to řízení státu jako firmy? Jistěže to nejde do mrti. Ale v tom obsazování postů nekorupčníky či odborníky a věnování se skutečným problémům může právě v ČR zafungovat. A paradoxně právě v pokřivené ČR může fungovat i majitel ANO. Osvícený monarcha či diktátor je daleko operativnější než politické strany, nota bene v českém provedení. Vedení tu v žádné klasicky postavené straně nemá šanci dělat cokoli s místními korupčníky (v ČSSD jako v ODS). Ergo kladívko - záleží na Babišovi. Čas ukáže, zda jde o osvíceného oligarchu či jen sofistikovanějšího Bártu. Normálním pravicovým voličům ne hrajícím si na pravicové ze snobismu se nedivte, a už vůbec ne z Vašich argumentačních pozic. A ta Ukrajina se na tom myslím také svým dílem podepsala.

6 1
možnosti

Souhlas! Jen toho Karla Schwarzenberga jsem takto mluvit neslyšel a je mi to na něho poněkud nepřiléhavé. Kalouskovo úřadování na ministerstvu obrany je nám všem známé. Kromě policie a justice.

Ano, morální facka se povedla!

Jistě! Pravičák Andrej Babiš je skutečným pravičákům srozumitelný i přes veškeré pokřiky rádobypravičáků!

Asi oba doufáme, že Babiš nezůstane oligarchou a promění ANO ve skutečnou stranu.

:-)

1 1
možnosti
JD

TOPce prohrál volby Hudeček...sice jsou druzí v Praze, ale mimo prahu jim dali voliči sežrat jeho výrok o tom, že regiony jsou na dvě věci

5 0
možnosti

Smutné je, že Hudeček s Kalouskem se a priori postavili proti racionálnímu řešení vládnutí v Praze. To rozumný politik neudělá! Jen mám obavu, co Hudeček nastražil na budoucí pražskou vládnoucí garnituru. Moc by mne mile překvbapilo, kdyby nástrahy odeesáka Behma na Svobodu nenastražil na další politiky...

:-)

1 1
možnosti
MT

Autore, je to tak !  R^

2 0
možnosti