Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VG

Zvednout zdravotní daň, když se lidem nechce platit 30 Kč. A tři ZP pro 10 miliónů občanů bohatě stačí.

0 0
možnosti

Proč hned zdvihat zdravotní daň a dále zatížit pracující? Když stát za svoje nepracující pacienty platí skoro nejméně v celé Evropské unii? Když stát platí za svoje pojištěnce asi jednu čtvrtinu toho, co platí zaměstnaní pacienti? A když přitom státní pojištěnci spotřebovávají 4/5 zdravotní péče? To je špatně zhlediska levicové i pravicové politiky!

V našem socialistickém zdravotnictví vycházejícím z komunistického stačí jediný úřad obhospodařující zdravotní daně. Více pseudopojišťoven je absolutní nesmysl, který vnímám jako klausovskou Potěkinovu vesnici iluze kapitalismu ve zdravotnictví v Česku, zvláště pokud se tyto "pojišťovny" nesmí ze zákona v podstatném lišit! Žádná konkurence mezi nimi nesmí být!

Pokud v tomto netransparentním toku peněz zůstaneme a nepostavíme naše zdravotnictví na svobodných, přirozených vztazích, žádnou kvalitní reformu nemůžeme udělat! Posledním pokusem o reformu byla Julínkova pseudopravicová změna. Když Tomáš Julínek neměl na financování personálu, nechal to doplácet pacienty. To sociální demokrati slavně zrušili a ze zdravotnictví tím vytáhli pět a půl miliardy korun, které šly převážně na platy personálu.

Náčrt cesty ze současného stavu krize zdravotní péče: 1) Pacient musí být osobně odpovědný za proplacení zdravotní péče. 2) Aby toho byl schopen, musí si najít skutečnou zdravotní pojišťovnu jako neziskovku nebo akciovou společnost pacientů (dle Zdeňka Hřiba), která si bude muset umět udělat bilanci mezi příjmy a výdaji (dnes o tom rozhodují politici) a stanovit několik pojistných produktů s různou spoluúčastí, mezi nimiž si občan bude moci vybrat. 3) Sociálně slabé musí řešit stát sociálními dávkami a nikoliv zdravotní péčí prakticky zadarmo pro bohaté i chudé. To je komunistická a socialistická falešná iluze vedoucí ke ztrátě dostupnosti kvalitní zdravotní péče!

Všichni to ví, ale nic s tím nedělají! Ono to tak nějak stále ještě šlape. Navyšovat zdravotní daň bez řádných propočtů je typická levičácká zvrhlost!

0 0
možnosti
LC

Hromádka peněz je jen jedna a její velikost je konečná. Pokud zároveň nanapíšete/nenavrhnete komu se má ubrat, aby se lékařům, učitelům, či někomu jinému mohlo přidat, je to jen takové plácnutí do vody, aby řeč nestála. Od vás bych čekal víc.

0 1
možnosti

A co byste s tím dělal vy, když stát, pojišťovny a pacienti nemají na proplacení zdravotní péče? Já o tom píši nejméně dvacet pět let. Asi to nikdo nečte, asi to nikdo nemá zájem měnit! Pak to máte těžké! :-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Špatné zákony? Špatná levičácká ideologie bez svobodných, přirozených vztahů! :-)

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Kolik platí lékaři státu za studium, pokud se rozhodnou pracovat trvale v zahraničí? Jenom pro srovnání, má teta, která se v roce 1978 legálně provdala do USA, musela své studium na hotelové škole v Mar. Lázních zaplatit, až pak se mohla vystěhovat.

0 3
možnosti

Komunisti se tak mstili za emigraci! Vy se také chcete mstít našim občanům za emigraci? :-)

2 1
možnosti
DH

D28a27v24i13d 73H89o25r25á39k

6. 11. 2019 13:30

Stávkovat se musí, musí, musí!!!

Vždyť za tý hnusný, odporný, šedý totality, kromě jejího ještě hnusnějšího konce jsme stávkovat prakticky vůbec nesměli. A v té nové době kdy jsme budovali lepší dnešní časy jsme na nějaké stávky neměli čas. A tak teprve teď, když je konečně líp si to můžeme bez problémů a do sytosti užít.

A tak stávkujme, stávkujme, stávkujme.:-)

1 7
možnosti

RvRvRv!!!!!! To nemá s normálním, pravdivým myšlením nic společného!

4 1
možnosti
GA

G37e89j16z51a 62A68n13t47a27l

6. 11. 2019 13:25

Vždy ma zaujímalo odkiaľ sa tie peniaze berú??

Nie je predsa problém pridať učiteľom 50%, aj lekárom a sestrám. Ostatným štátnym zamestnancom aspoň 45%, veď si to všetci zaslúžia!! - No nie je tak?

A to už nevravím o neštátnych zamestnancoch - tí si zaslúžia aspoň 40%. -- A nesmieme zabúdať na dôchodcov, tým by som zvýšil rovno o 100%, veď celý život poctivo pracovali. - No nie je tak?

Matky s malými deťmi, nech stratím, tak kľudne plný plat pred materskou a ešte milión za každé dieťa! Veď je to drina rodiť a starať sa o dorast!

.

A aby ste si nemysleli, že len pridávam -- tak aj uberiem -- znížim DPH na polovicu, daň z príjmu sa začne platiť až od príjmu 3 milióny ročne. Zruším miestne dane za psa aj za byty a domy! Veď je to už všetko viackrát zdanené! Tak preto!

.

Len stále a stále ma trápi tá otázka:

....

Kde sa tie peniaze berú??!!?

5 2
možnosti

Trochu hloupý text, že? Nekoresponduje s obsahem článku! Rv!!

2 0
možnosti
Foto

Problém se jmenuje povinnost. Povinná školní docházka a povinné zdravotní pojištění.

1 4
možnosti
KP

Kdo chodil do škol a zdravotnictví rozvracet?

0 1
možnosti

Komunistická falešná ideologie zprostředkovaná především KSČM a ČSSD!

4 0
možnosti