Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od doby bezplatného socialistického zdravotnictví došlo k obrovskému rozvoji diagnostických i terapeutických prostředků. Pokud má zdravotnictví poskytovat služby na nejvyšší úrovni pro všechny bez rozdílu,je to nesrovnatelně dražší než v dobách minulých. Možnost, aby se přiměřeně podílel pacient,je jednoduchým, myslím že i správným a spravedlivým řešením.

3 0
možnosti
AG

200 Kč vstupní poplatek? No proč ne. Zrušme ale zároveň se zavedením tohoto poplatku kapitační platby za kartotékové pacienty a hotovo.

Ale to zase bude nářků, že to bez nich nejde atd.

1 1
možnosti

To by asi poplatek musel být větší, když chcete, aby VZP za práci v první linii neplatila nic.

Kapitační platba je samozřejmě též deformující faktor a způsob, jak nezaplatit zdravotní péči v plné výši. Já ji kritizuji od počátku.

Platby ve zdravotnictví nemohou být podle toho, co na lékaře zbude po tunelování, ale platby musí odpovídat skutečným nákladům!

1 0
možnosti
MC

Pokud nezodpovědná levice bude u moci nic se v tomto státě nezlepší. To musí především pochopit voličská většina holdující falešnému altruismu, který není nic jiného než-li vykořisťování intelektu a svobody jednotlivce.

2 1
možnosti

Ano! Bohužel ve zdravotnictví se chová stejně nezodpovědně i "pravice"!

Uvidíme, zda konečně TOP 09, která dle projevu Miroslava Kalouska se staví do pozice konzervativní pravice bude mít odvahu prosadit i normální vztahy ve zdravotnictví.

1 0
možnosti