Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je kuriozita, že díky ÚS nemám právo koupit si nadstandard, ale jsem donucen podplatit lékaře, abych mohl mít na černo tento nadstandard. Jestliže mám právo v jakémkoli oboru koupit si lepší službu, proč nemohu zde? Proto ÚS je ve skutečnosti protiústavní a přímo nařizuje korupci.

2 1
možnosti

Možná, že náš Ústavní soud je konformní s naší Ústavou na rozdíl od nás...

No jo, ale kdo změní naši Ústavu?

1 0
možnosti
MP

Zdravotnictví je služba a nikdo nedělá zadarmo, snad jen jeptišky. Přístroje také nejsou zadarmo. O nemocnici jako největší fabrice na zdraví ani nemluvě. Zdraví nemůže být zadarmo. Ve světě se platí průměrně třikrát tolik, i vzhledem k jejich platu. Dnešní socialistické, a nemotivační zdravotnictví nemá perspektivu. Změnit systém hospodaření ve zdravotnictví, to bude trvat tak dlouho, dokud se nenajde pravicový, odvážný a schopný ministr, který to všechno změní, který bude mít kompletní reformu jako Julínek. Do dneška někteří lékaři vyčítají Julínkvi, že nedokončil reformu. Ani nemohl, ČSSD mu v tom zabránila, kvůli jedinému euru!!!!!

2 0
možnosti

To máš pravdu, že to, co jinde dávají hajzlbábě, u nás zbořilo zdravotní politiku!

Bohužel, mám obavu, že reforma Tomáše Julínka sloužila především vyvádění peněz ze systému.

2 1
možnosti
MP

Vzpomněl jsem si, jak Rath říkal, že lidé při placení 30 korun omdlévají. Denně jsem viděl stovky kolabujících při placení třiceti korun.;-D

1 1
možnosti

Dát doktorovi za ošetření třicet korun na pivo? Není to směšné? Je to tak směšné, že to nic nereguluje!

0 1
možnosti
JT

Tak je pravda, ze Klausovi se ledacos nepovedlo, ale na druhou stranu v 90. letech jsme meli nakroceno ze vsech postsocialistickych statu nejlepe. Snad s vyjimkou NDR, ale to je jinej level. Pak to vzali do ruky socani a jini divni lide.

1 2
možnosti

Rozhodně bych neglorifikoval ani ODS ani ČSSD!

2 0
možnosti
Foto

Za první republiky (a ta snad nebyla socialistická) stačila pojišťovna jedna. Násilně montovat do všeho tržní systém není dobře. Jsou tu dvě oblasti, kde by se neměl příliš uplatňovat, a to je zdravotnictví a školství. Protože jejich služby pro každého stvrzuje Ústava. Také v kultuře se moc nevyznamenal - pokles úrovně je viditelný.

Všude v Evropě mají zdravotnická zařízení statut neziskové organizace (neplést s příspěvkovou), a to ve  více ne 90%. Kdežto u nás to jsou akciovky nebo dokonce s.r.o. !

Na toto téma byl nedávno na iDNES velmi zasvěcený článek. Autor tam navrhuje tři pilíře zdravotního pojištění: základní formou jakési daně, a pak individuální pro případ úrazů (to existuje i dnes - platím si jej) a pro civilizační choroby (dle mého zaviněné nesprávnou životosprávou a způsobené kouřením, alkoholem a drogami).

Do zákulisí našeho zdravotnictví jsem měl možnost nahlédnout (otec zubař, v rodině pár dalších zdravotníků), nyní, žel, i jako pacient.

0 1
možnosti
MP

Co tak zavést dřívější systém, jako ve filmu "U pokladny stál"?

0 2
možnosti
MP

Je lépe mít konkurenci pojišťoven, jako je to u pojištění bytu, auta, životního, atd. Je potřeba, aby se našel někdo jako byl Julínek, aby změnil celý systém v pojišťovnách a v celém zdravotnictví. Je potřeba změnit socialistické zdravotnictví na konkurenční  motivační, kapitalistické zdravotnictví.

2 1
možnosti
KV

Nejvíc kapitalisticky (konkurenčně) se chová LIDSTVO (jako celek, jako živočišný druh) - taky si navzájem nejvíc konkuruje... :-/

A kam to vede? ... Rv ... škoda mluvit!

1 3
možnosti