Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pacient by ml mít zájem na svém zdraví a dle toho nějak pojišťovnou zvýhodnován. Tak jako dobří řidiči mají nějaké slevy, aspoň doufám. Zde by mohly být nějaké bonusy.U zubaře je druhá návštěva zdarma. Zdravotníci by měli být motivováni svými výsledky.

0 1
možnosti
MP

Zdravotní reformu nemůže udělat levicový politik. To z principu nejde. Možná za takových dvacet let se najde ODVÁŽNÝ a SCHOPNÝ ministr, který dokáže udělat reformu. Ta Julínkova byla kompletní. Dnes už mohlo být zdravotnictví finančně zajištěné a v mnohém nesrovnatelně lepší. Jeho motivační změny skutečně chybí. Politikaření v zdravotnictví by se měl trestat trestem smrti.

0 2
možnosti
Foto

Julínkova reforma měla jakýsi cíl a smysl, asi s mnoha vadami, ale ministr ji neuměl vysvětlit laické veřejnosti a prodat ji. To se, žel, děje většině ministrů, i kdyby měli přijatelná řešení. Nechají do kamer a mikrofonů kecat své mluvčí, kteří tomu pendrek rozumí, jen mají nějakou vizáž.

Umím si velmi dobře představit situaci, kdy ministerský předseda, nebo resortní ministr, dostane v televizi prostor a výtečně vysvětlí národu, co chce dělat, jak to bude dělat, kolik to bude stát a jak dlouho to potrvá.

Umím si to výtečně představit. Ale ne v našich médiích a v naší republice.

Takový ministr by mohl být dokonce i pochopen a akceptován.

0 0
možnosti
Foto

Protože je to daň a ne pojištění.

1 0
možnosti
MP

Mělo by to být jako ve filmu U pokladny stál. Pacient zaplatí, pojištovna proplatí. Pokud jde o mimořádné akutní případy /kolaps, akutní operace.../,  na západě okamžitě vyšetří, a teprve potom chtějí peníze. Nemá-li peníze na drahou operaci, pak zavolají exekutora.

0 1
možnosti
AG

A29l63e88x 77G81r90e58g87o68r

25. 6. 2014 16:26

A když pacient nemá peníze ale je pojištěn na pokladnu tak co?

Když jste pojištěn ale nemáte peníze tak z čeho to zaplatíte? To si poběžíte půjčit do banky ?

Bože to jsou mi úvahy.Přitom stačí jedna pojišťovna na základní pojištění, stanovení standardů a na nadstandardy komerční připojištění. Jenže to dnes loby zdravotních pojišťoven a výrobců léčiv prostě nepřipustí. Přeci jen je to dobrý obchod. A ty  4% pro vlastní provoz z výběru pojistného  je opravdu slušný balík.Kdyby nebyl, tak by nedělali reklamy a nepředháněli se v nesmyslných benefitech typu příspěvek na vitamíny plavání a podobné věci .

2 2
možnosti
MC

Pokud lidé nepochopí, že dokud nebude do čela tohoto státu zvolena kvalitní opravdová pravicová strana nic se dlouhodobě ve zdravotnictví ani v dalších resortech nezmění.

Přestože v Česku zaměstnanec odevzdává 45% z hrubé mzdy na sociální a zdravotní pojištění, což je naším unikátem je zdravotnictví příkladem toho, jak kolektivismus socialistických kádrů ničí hodnoty solidarity a pošlapává zdraví občanů falešnou ideologií fašizujících levicových lídrů.

4 2
možnosti
KL

Mohl byste,prosím,napsat,kterou kvalitní pravicovou stranu máte na mysli? Posledních 7 let nám všechny hlavní pravicové vlády vládly naprostou většinou a měly možnost předvést mnoho změn.To se jim sice opravdu podařilo,bohužel ne ku prospěchu občanů,ale proti nim.

5 3
možnosti
AG

A86l19e30x 80G74r70e14g34o32r

25. 6. 2014 13:11

Prosil bych autora aby mi osvětlil pojem cituji , osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče,  konec citace.

0 0
možnosti
PK

Protože pan doktor Šimek píše často, tak se domnívám:

- lékař léčí a pacient mu platí v hotovosti a jestli to proplatí pacientovi pojišťovna, to už ho nezajímá

- lékař by neměl být omezován náklady na léčení, protože pak neléčí podle svého svědomí

Trochu to možná přeháním, ale určitě nejsem daleko od pravdy.

Samozřejmě pana doktora moc nezajímá, že každý primář, nemocnice chce drahé vybavení často bez ohledu na využití a vycvičenost personálu, že se nechá společnými nákupy ušetřit atd. Čili uplatňuje  takový mikropohled.

2 1
možnosti
SN

:-)   Souhlas !  JE to dojná kráva pro několik zainteresovaných, kteří jsou u zdrojů a nestydí se peněz povinně odvedených, zneužívat. Momentálně běží...velká akce Na HOmolce! Kolik takových Homolek velkých i menších v této republice je? Můžete hádat!

R^R^R^

2 1
možnosti
MC

To povinně odvedených, jak píšete to je ten princip falešné solidarity fašistických(levicových) lídrů.

3 2
možnosti
BP

B25e10n 46P57a29v38k39a

25. 6. 2014 12:00

To, co tvrdí "expert" doktor Štětina je velice povrchní. Domnívám se, že je to prostě cash-flow. Samozřejmě, že ve VZP a ostatních jsou peníze. To dá přeci rozum. Nikdo je pravděpodobně nezadržuje. Pouze nebyly ještě rozděleny.

Asi nejjednodušší jak zjistit, jestli jsou to prostředky navíc a nebo pouhý cash-flow, je, počkat na pololetní výkaz něčeho... MF určitě zveřejní výběr daní k pololetí, tak by se to dalo hypoteticky svázat i s výběrem pojistného. Tj. jestliže výběr přímých daní vzrostl, musel vzrůst i výběr zdr. pojistného -> peníze lze použít. Jestli výběr daní nevzrostl, tak se pravděpodobně jedná jen o standardní peněžní tok a ty peníze nejsou navíc a nelze je použít na mzdy, platy.

0 1
možnosti
BP

B50e70n 74P89a59v87k11a

25. 6. 2014 12:14

Díval jsem se na výběr DPFO zaměstnanců za 1. 1/4 roku 2014. Přestože to nelze brát směrodatně, protože nemám věšteckou kouli, tak výběr je shodný s rokem 2013. Z toho by se dalo usuzovat, že výběr pojistného je také konstantní. Podle mě jsou ty miliardy na účtech ZP prostě normální tok.

0 1
možnosti
KL

Také mně to velice překvapuje a divím se,že se o to politici nijak nezajímají.

Já předpokládala,že pojišťovny jsou tu od toho,aby naše peníze spravovaly v náš prospěch a podle potřeb svých klientů.Místo toho na lidech maximálně šetří,vedení si vyplácí obrovské částky,staví a zařizují si nákladná sídla. Představste si,že byste někomu svěřili své peníze,které by vám spravoval a sám přitom rozhodoval,co si můžete koupit a i když byste tam měli dostatek peněz,tak by vám některé věci nepovolil koupit,že tam není dost peněz a musí nechat rezervu.A přitom byste viděli,že si každý měsíc vyplácí z vašich peněz královský plat a staví vilu.Líbilo by se vám to?A takhle se chovají zdravotní pojišťovny!Proč je u nás tolik zdravotních pojišťoven?Proč není jen jedna,do které odvádějí peníze všichni pojištěnci a vedle toho není pár soukromých pojišťoven,kde si můžete posílat peníze na nadstandardní služby?V koho zájmu to bylo nastavená takhle?

5 1
možnosti
MP

Jedna pojištovna není nejlepší řešení. V mnoha státech je mnohem víc pojišťoven. Kdysi byl v TV případ, že dítě potřebuje velmi drahou operaci na západě. VZP odmítla a nabídla se jiná pojištovna. Proto v každém případě je třeba konkurence v pojišťovnách. Zdravotnictví je socialistické. Pojištovny nejsou tak konkurenční jak by měly být. Náklady pro pojištovnu jsou kolem 4%. Nic drastického. Samotné pojištění je dan. Skutečné pojištění vypadá jinak.

1 2
možnosti
JH

J28a42n 29H93o32r60a

25. 6. 2014 11:02

Poněkud mnoho nesourodých myšlenek  nahodile do sebe skloubených navzájem, na které nelze  reagovat. Celý článek u mne vyvolává představu neuklizeného bytu.

1 2
možnosti