Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ano soudružka Gajdušková nepokrytě vyhrožovala jen se divím že si ji představitel církve nezeptal za koho mluví.cca 21% při cca 50% učasti a tvářila se jak spasitel národa.

4 0
možnosti
MP

Souhlasím, jako pravý, kovaný a ideální komunista ted už ano.;-D

2 0
možnosti
MP

Měnit již platné smlouvy, když ČSSD nebyla schopna za osm let své vlády se s církví dohodnout, ve stejné výšce financí, jaké spočítal jejich ministr Dostál. Jsme poslední stát,který nemá záležitost dávno vyřízenou, není to ostuda?  Dají-li toto církve k evropskému soudu, nebude to mezinárodní ostuda pro náš stát?!? Není opravdu trapné, po 24 letech, kdy konečně se vše domluvilo, znovu otvírat něco co se týká 1,5 promile rozpočtu? Bože, jak hluboko jsme klesli!

7 0
možnosti
MP

Soudruh Zaorálek skutečně studoval VUML. Dělat referendum o něčem, co by mělo být samozřejmé, čili o  vrácení ukradeného majetku? Bože, kam jsme to klesli, když národ by měl rozhodovat o tom, co je morální a co ne?  Kam jsme to za 24 let dopracovali? Bože, jak hluboko jsme klesli!

4 0
možnosti
MP

ČSSD neuspěli u soudu s restitucemi, přesto porušují rozhodnutí ÚS. Dokonce chtějí porušovat již uzavřené smlouvy. Není ČSSD extremistická strana?!!

5 1
možnosti

Pane Petr  je nutné se držet faktů. ČSSD nechce porušovat smlouvy, ale dohodnout se na jejich změně s katolickou církví, pro odstranění křivd vzniklých z církevních restitucí. Za extrémistickou stranu, resp. spolek bych spíše považoval katolickou církev, která  šíří poplašné zprávy o existenci pekla a tím traumatizuje občany. Myslím, že občané by měli po vzoru "rómských chlapců" (viz článek MF o náhradě za vzniklé trauma) žádat na církvi v tomto směru odškodnění.

1 5
možnosti
MP

Soudruh Zaorálek včera řekl, že církve budou MUSET prokázat, na co ty peníze využijí. Inu, komanč musí vědět i o cizím majetku všechno. Soudruh Zaorálek by nejraději zestátnil veškerý soukromý majetek. Zbytečně nestudoval VUML! Čest práci, soudruzi!

5 1
možnosti
Foto

O49t31a95k14a24r 17S59e84k39l

22. 11. 2013 12:55

Malinký omyl. L. Zaorálek je absolvent FF UJEP Brno . obor Marxisticko-leninská ekonomie.

Domnívám se, že tak kovaní soudruzi VUML už nepotřebovali. Leč - mohu se mýlit.

3 1
možnosti
Foto

O70t27a66k58a18r 33S15e59k90l

22. 11. 2013 11:32

Jedna věc se Dluhoslavovi S. povedla. Pozornost "prostých" ob(v)čanů obrátil k církevním restitucím , což je řádově - snad 10x menší zátěž pro erár než OZ - zejména fotovoltaika. Nikde jsem nenašel. aby socani nabádali fotovoltaické milionáře , aby páchali dobro ve prospěch pracujícího lidu. Mohli by třeba platit 30-ti korunové poplatky u lékařů !

Případně by zajistili ošetřování prezidenta dolních deseti miliónů místo řeholních sester. "Problém" církevních restitucí je vlastně tak malicherný a pitomý , prakticky vyřešený - proč ho socani znovu otevírají?  Jedině jako alibi - tu vládu stejně nejsou sto sestavit a tak hledají zástupný důvod. Nedomluví se s nikým na daních , personáliích , programu - prostě na ničem. Vždyť se hádají i mezi sebou.

Dáme zemi do pořádku . vtip desetiletí !:-)

10 1
možnosti
Foto

Také si to myslím. ČSSD oblbuje lidi církevními restitucemi, o mnohonásobně větším fotovoltaickém tunelu schváleným za vlády ČSSD se přitom mlčí a prezident Zeman spolu s premiérem Rusnokem zatím potichu připravují prolomení těžebních limitů uhlí v severních Čechách.

5 1
možnosti
JS

Vážený pane doktore, zapomínáte na jeden detail. Pokud sněmovna většinou jednoho hlasu zákon přijme, může jej tatáž nebo nová sněmovna většinou jednoho hlasu zrušit. To je demokracie. Pochopitelně se to nestane, protože ČSSD nic změnit nechce, pouze vykřikuje my nic to ta pravice. Církevní restituce jsou krádež a věřím, že i v tomto případě bude platit co bylo ukradeno musí být vráceno.

4 7
možnosti
JC

Jenomže žádný zákon nemůže mít zpětnou účinnost.

4 0
možnosti
Foto

Ano, paní senátorka Gajdůšková včera v televizi v podstatě vyhrožovala. Prý věří v dohodu s církví, ale pokud k ní snad nedojde, může prý poslanecká sněmovna přijmout jistá opatření. Co k tomu více dodat?

10 1
možnosti

Pane Kraus, protože již nežijeme v totalitě, jsem přesvědčen o tom, že nic nestojí v cestě demokratickému přijetí zákonného postupu k narovnání křivd způsobených církevními restitucemi.

3 11
možnosti
JZ

Uvádíte, že Jste lékař, takže je nezpochybnitelné Vaše vzdělání,Už právě proto mne udivuje Váš mírně řečeno podivný názor na církevní restituce.Jako by Jste neviděl v přímém přenosu způsob, jakým byl tento nehorázný zákon ve sněmovně schválen.Já sice nejsem komunista i když mé názory jsou především levicově zaměřené, ale Vaš poznámky pomlouvačného charakteru vůči komunistickým straníkům jsou hloupé.Je překvapivé, že Vás vůbec nezajímá, jakým způsobem ta slavná katolická církev k údajně svým majetkům dospěla .Mám také vysokoškolské vzdělání a celý život jsem pracoval v báňském průmyslu, z toho pramení mé víceméně levicovější názory .Nechtějte mi tvrdit, že  nechuť darovat církvi bezdůvodně  tak obrovský majetek, je správné, když uvážíme, přes některé přínosné činy před staletími, tak později se zejména ta naše může chlubit jen zápornými skutky, počínaje vyhnáním protestantůa aukradením jejich majetků poBílé hoře,hnusná rekatolizace a vydírání celého národa po mnoha staletí.Nenasytnost těch prelátů nemá  mezí.Intriky,inkvizice a já nevím  co vše má tento spolek na svých bedrech.Stačí si poslecnout úlisnost a faleš , která přímo vyzařuje i z toho našeho obtloustlého šéfa katolíků, jejich záludnost je zřejmá z každého činu.Proč asi stále i když už tu není minulý režim, ubývá příznivců této církve?Nehoráznost i těch v  poslední době německých rytířů je už za hranicí únosnosti.A to Vy jako lékař chcete hájit? Pak Jste mne velmi nemile překvapil.

2 11
možnosti
Foto

"Darovat" něco, co bylo zabráno? Zvláštní myšlenkový pochod od vysokoškoláka.

8 3
možnosti