Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J23i73ř86í 89P16l19í21v67a

23. 8. 2013 11:18

Mám takový dojem, že daň z dividend měla být zrušena, protože šlo o dvojí zdanění zisku:   Zisk podniku je zdaněn a z čistého (zdaněného) zisku se vyplácí dividenda, která je znovu zdaněna.

Ta vaše báseň není nic moc. Znám jednu lepší - ekonomickou:

báseň Eduarda Basse z roku 1913:

SLÁDCI KLEJÍ - ZATROLENĚ

CHMEL UŽ ZASE STOUPL V CENĚ

CHCEME-LI JEN SKROMNĚ ŽÍT PIVO MUSÍ PODRAŽIT MOUKA DRAŽŠÍ ZVYŠTE CENY KŘIČÍ PEKAŘ USTRAŠENÝ CHCEME-LI JEN TROCHU ŽÍT HOUSKY NUTNO PODRAŽIT ALE NÁM SE NEJHŮŘ DAŘÍ NAŘÍKAJÍ UZENÁŘI CHCEME-LI JEN SKROMNĚ ŽÍT BUŘTY NUTNO PODRAŽIT PAN DOMÁCÍ HNED SE STRAŠÍ MASO, PIVO, CHLÉB JE DRAŽŠÍ CHCEME-LI JEN SKROMNĚ ŽÍT ČINŽI NUTNO PŘIRAZIT

0 0
možnosti
AK

No a co DPH, tu přece také platíte už z jednou (až 3x) zdaněného příjmu?

0 0
možnosti
MS

Jenom jestli ten vláček daní není příliš dlouhý. Začíná to DPH. pak je tu daň z příjmu, kterou odvede ze zisku každá společnost. A z toho co zbyde si konečně mohou podnikatelé vyplatit odměnu. A tu znova zdaní. Tak si spočítejte, kolik z vyfakturované stovky dostane stát, který pro to nic neudělal a kolik ten který sám či jeho zaměstnanci vyprodukoval např. zbozi v hodnotě té stokoruny. A jestli jste trochu soudný, tak zjistíte, že je to nefér.

2 1
možnosti
AK

Nesmysl.

Několikrát zdaněný je přece každý z nás. Počínaje vámi zmíněnou DPH a konče 30Kč u doktora. To je přece při stejném způsobu argumentace taky nefér, ne?

Ovšem p. ministr radši daň která nejvíc postihne chudé navrhl zvýšit - DPH a daň, která nejvíc postihuje bohaté zrušit - daň z dividend. To mi připadá nefér daleko víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Bohumír Kolář, učitel, editor, publicista

Seznam rubrik