Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Doporučuji těm, kteří jsou stále k smrti vystrašení virem, který je podobný jako stovky dalších v ovzduší, aby si ke své ochraně pořídili respirátor (účinný na rozdíl od hadru) a neobtěžovali, nepoučovali a nemoralizovali ty, kteří chtějí volně dýchat tak, jak je to přirozené.

1 0
možnosti
MK

Nebojím se koronaviru a chtěl bych se nakazit co nejdřív. Jsem přesvédčen, že pokud si nemoci vůbec všimnu, budu mít lehký průběh a získám imunitu se kterou dál nebudu muset nic řešit.

Strašpytlům, jako jste vy, se směji.

1 0
možnosti

Většina seniorů, kteří doposud lpějí na rouškách i ve venkovním prostředí, to však vnímá jinak. Naivně se domnívají, že chrání hlavně sebe. Přitom jim nedochází, že v situaci, kdy roušky nenosí venku v š i c h n i, se jejich smysl ztrácí. Něco jiného by bylo, kdyby tito bázliví senioři používali nano-roušky, nebo respirátory - ty by je skutečně ochránily. Naprostá většina z nich má však na obličeji jen obyčejný hadr.:-)

1 0
možnosti
Foto

Venku nemá opravdu smysl nosit roušky vzhledem k tomu, že vámi vydechované kapénky doletí jen několik metrů.

0 0
možnosti
Foto

. Plošné nošení roušek na všech veřejných místech tedy vede vlastně k jejich minimální účinnosti, fungují tedy víceméně pouze jako placebo. Proti virům a dalším mikrobům, které jsou také jejím potřebným produktem, nám dala imunitu. Je to největší a nejgeniálnější dar nad všechny roušky, dezinfekce a další těžkopádné produkty, o kterých se jen můžeme dohadovat, nakolik a zda vůbec jsou účinné. Daru je třeba si vážit, pečovat o něj vhodným životním stylem, stravou, klidným spánkem, přiměřeným pohybem, nejvíce však mentálním stavem. .Rouška jakkoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní . Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali. Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Potřebujeme se vrátit k přirozeným hladinám vitaminu D pobytem na slunci. Máme však být raději doma. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere.V současné době je Česká republika zřejmě jedinou zemí na světě, kde vláda navzdory všem studiím a doporučením Světové zdravotnické organizace předních lékařů vyžaduje po svých občanech, aby nosili roušku venku a svého času i třeba při jízdě vlastním autem nebo při procházce lesem, kde nikdo není. Tím se navíc ještě více zvyšuje doba, po kterou lidé roušku mají na sobě, a tím pádem i riziko vzniku infekce. Vědci varují před využíváním roušek z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), protože u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů.

6 1
možnosti
Foto

Hlavním smyslem nošení roušek je ale chránit ty ostatní. Na operačním sále také personál nenosí roušky proto, aby chránil sám sebe, ale aby chránil operovaného pacienta. Dnes už po nás také nikdo nevyžaduje, abychom nosili roušky venku. Nosit je máme pouze v uzavřených veřejných prostorách, kde může být pohromadě více lidí - prostředky veřejné hromadné dopravy, prodejny, úřady atd.

2 0
možnosti

Ale Mlho, o tom se tady už tři měsíce mluví;-D

5 0
možnosti
Foto

A vidíte, pan autor si toho právě povšiml. ;-D

4 0
možnosti
Foto

Ale to je přece už dlouho známo, že rouška prakticky vůbec nechrání jejího nositele, ale brání úniku kapének z jeho úst. To je i smysl chirurgických roušek.

3 0
možnosti
PK

Tak jsem to bral od samého počátku NS,,,R^ a lidi by to měli tak i vnímat..R^

0 0
možnosti