Ve zdravém těle zdravý duch, aneb přesně obráceně

Neustále se objevují nové vlny virů a jejich mutace. Sotva lékaři přijdou s vakcínou, viry mutují a přicházejí další vlny nemocí. Proč jsou virusy vždy o krok před lidstvem a jejich mutace ještě agresivnější než jejich předchůdci?

Již před staletími lékaři věděli a označovali jako důvod nemoci porušení vnitřní rovnováhy člověka. Důsledkem toho dojde následně k projevení nemoci. Na čem tedy záleží vnitřní rovnováha každého z nás?

Sociální prostředí neboli naše mezilidské vztahy

Naše vnitřní rovnováha záleží na tom, do jaké míry jsme správným způsobem integrováni do společnosti. Pokud vytváříme správné mezilidské vztahy s ostatními lidmi, chováme se k druhým lidem ohleduplně a s úctou, pozitivně tím ovlivňujeme naši vnitřní rovnováhu. Platí jednoduchá rovnice – čím více pozitivních vztahů vytvoříme s druhými lidmi, tím budeme zdravější.

Nemusíme se přetvařovat nebo dělat hrdinské či umělé dobré skutky. Stačí se řídit jednoduchým pravidlem, jež mudrci řekli již před několika tisíci lety: "Nedělej druhému to, co nechceš, aby dělal tobě".

Kde je zdravý duch, tam je zdravé tělo

Známé rčení platí přesně obráceně – pokud bude zdravý duch, pak bude zdravé tělo. Co znamená duch neboli duchovní = spirituální? Spiritualita je vytvoření harmonického spojení mezi lidmi podle principů přírody. Tedy stav, kdy se lidé k sobě vzájemně chovají tak, že si vzájemně pomáhají, nikoliv že se využívají či si ubližují.

Pokud se budeme k sobě tímto způsobem chovat, pak bude mezi lidmi harmonie, jež se následně odrazí pozitivně do naší vnitřní rovnováhy organismu a nemoci s virusy postupně zmizí. 

Nastane přesně obrácený stav tomu dnešnímu, ve kterém se šíří vlny koronaviru jako zhmotnění našich špatných mezilidských vztahů do nejnižší biologické úrovně ve formě viru.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohm Vladimir | středa 2.12.2020 8:00 | karma článku: 7,71 | přečteno: 261x