Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tak az bude Evropa opet horet, nevolejte nas na pomoc. My si tu budeme v Americe krasne snit, OK?

2 0
možnosti
JL

"Nyni jsme svedky rozpadu teto iluze, protoze byla od zacatku postavena na spatnych zakladech".

Vase definice pane Bohme. Nevim vsak, proc jste nam nevysvetlil ty spatne zaklady toho americkeho snu. Vase uvaha to potrebuje.

Nebudu ctenarum vysvetlovat a ani vam, pane Bohme to, co by jste mel vedet v dukladnem rozboru, na cem ta americka spolecnost byla postavena. Take, jak se tato spolecnost vyvijela.

Pan Jan Raz ve svem prispevku (druhy odstavec) vam to napsal presne a strucne. Jsou to slova Thomase Jeffersona, tretiho prezidenta Spojenych statu. Silu teto zakladni myslenky a definice, osidlil uzemi USA emigranty z celeho sveta. Uchylka tech, kteri se nechteji s timto smirit, vytvari frikce, ktere mohou tuto koncepci silne narusit. Jen zalezi, jak ta druha strana je silna na obhajobu teto zakladni vidiny.

Snad na konec meho prispevku mala pripominka z uceni na zakladni skole. V prirode a jeji evoluci vitezi ti silni. Slabi zanikaji!!! Na to jste pana Bohme zapomel??

3 0
možnosti
JR

J47a69n 94R98á63ž

17. 9. 2020 12:08

Dovolil bych si dát k posouzení oponentní názor významovým pozměněním jedné věty z blogu:

"Pokud základ amerického snu a její ekonomiky bude opět postaven na zásadě, že úspěch každého jednotlivce je výslednicí tvrdé práce a nedílné odpovědnosti za svůj život, bude to ku prospěchu nás všech"

Dodávám: To že úspěch jednotlivce už není založena jen na jeho odpovědnosti a tvrdé práci, způsobilo marasmus, ve kterém se euroatlantická civilizace dnes nachází a je to hlavní příčinou ztráty její globální dominance.

4 0
možnosti
Foto

americký model funguje jako potravní řetězec v přírodě.

Takže to není nic proti přírodním zákonům.

7 0
možnosti
Foto

Ale i v přírodě existují paraziti. A ostatní organismy si proti nim budují protilátky. Tak se nedivte, že se to panu autorovi nelíbí.;-D

0 0
možnosti