Proč Britům nepomůže zákaz prodeje nožů?

Britský obchodní řetězec Asda se pod tíhou tragických událostí minulých dní rozhodl zakázat prodej nožů. Jedná se o reakci, jenž bohužel nebude mít žádný efekt a útoky mladistvých budou i přesto pokračovat ze vzrůstající tendencí.

Problém není v nožích, ale v prostředí v němž se vyvíjíme

Nůž může být pomocníkem v kuchyni či při práci nebo také smrtícím nástrojem. Přestávat prodávat nože není řešením. Egoismus a pocit odcizení, jenž narostl v dnešní době na maximální hranici se projevil skrze použití nožů lidmi proti lidem.

Ostatně není se čemu divit. Vzorem mladé generaci je generace předcházející a vládní struktura, jenž řídí chod v každé zemi. Noviny plní úchvatné fotografie nových stíhaček 6 a 7 generace, nových automatických bojových robotů a dronů, lokálních válečných konfliktů, tak jak se pak může někdo divit, že v prostředí jenž vytváříme vychováme mladé násilníky? Oni za to nemohou, vidí to u generace předcházející jenž má jít a jde příkladem. Vinu nenesou mladistvý, ale společnost sama.

Jediná možnost nápravy současného stavu

Je vzdělání. Musíme nejen mladým lidem vysvětlit, že jediná možnost jak udělat svět lepším je napravit naše mezilidské vztahy. Vysvětlit, že šťastný a naplněný život každého z nás závisí jen na tom, jak se nám podaří pomoci žít šťastný a naplněný život druhým lidem.

Současné oddělení, nespojení a osobní zájmy a vytváření zisku na úkor druhých lidí škodí každému z nás a celé společnosti. Musíme vysvětlit mladé generaci, že když někoho bodneme nožem, bodáme vlastně sami do sebe. Jedině vzdělání a vytvoření nového prostředí, nové společnosti jenž bude chtít si vzájemně pomáhat je řešením a předejití těmto incidentům.

Autor: Bohm Vladimir | sobota 9.3.2019 14:27 | karma článku: 20,77 | přečteno: 1209x