Příroda má pro nás ozdravný plán s názvem "Pouze nezbytné pro naši existenci"

Vytvořili jsme společnost založenou na spotřebě a produkci nadbytku. Ve jménu zisku a blahobytu se drancovala země, lidé se vzájemně využívali a ničily se mezilidské vztahy.

Nyní přichází STOPKA a restart od přírody samotné. Koronavirus nás uzavřel ve svých domovech, omezil nás ve spotřebě a obrátil naši pozornost pouze k zajištění nezbytných potřeb. Co bude dál?

Pouze nezbytné pro naši existenci

Přežít pandemii koronaviru, mít základní jídlo, lékařskou péči, nezbytné prostředky na nájem a energie, návrat zpět k tomu, co je nezbytné pro naši existenci. Po celém světě krachují módní řetězce, lidé přestávají létat zbytečně z jednoho konce země na druhý, zkrátka omezuje se vše, co není nutné k zajištění našich životů.

Proč a jak dál?

Příroda je jeden globální propojený systém, kdy každá část funguje ve prospěch celku. Jen člověk funguje obráceně a chce naplnit pouze sám sebe. Doba naplňování egoistických potřeb člověka míří ke konci. Příroda nás prostřednictvím koronaviru a dalších katastrof postupně tlačí na nový vývojový stupeň rozvoje člověka a celého lidstva.

Postupem času všechna nadprodukce zmizí a lidé se začnou zajímat o skutečné životní hodnoty a odhalení smyslu života samotného. Každý člověk si dříve nebo později položí otázku – Proč jsme tu? Co je smyslem života? Proč dělám to, co dělám? – a ve chvíli, kdy se začne celá společnost zabývat skutečným smyslem života, spojíme se celé lidstvo k odhalení a dosažení této odpovědi.

Pro všechny, jež zajímá odpověď na tuto esenciální otázku, můžete se těšit na odpověď v dalším článku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohm Vladimir | středa 15.7.2020 8:00 | karma článku: 12,30 | přečteno: 349x