Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Idealistické blouznění

4 0
možnosti
KT

Základním principem přírody je ovšem - silnější vyhrává. Je to stejné jak u flóry, tak u fauny.

Vaše tři principy platí pouze u člověka a jen u vychovaného humanisticky, což je ve světě celkem menšina.

1 0
možnosti
LT

L82u26d82ě33k 27T35o89n16d62r

15. 6. 2020 14:05

To co píšete je krásná pohádka, která se nikdy nepodařila uskutečnit. A taky se nikdy nepodaří. Proč ? Protože vaše krásná pohádka nemá žádné řešení, jak toho dosáhnout.

Píšete:

"MUSÍME se naučit respektovat každého člověka. Nesnažit se někoho předělávat a napravovat..." - Jenže NEmusíme vůbec nic! A jak potom chcete vytvořit toho uvědomělého pokrokového jedince budující světlé zítřky plné lásky, když zároveň říkáte, že se nesmíme snažit někoho předělávat a napravovat ? Jak? Propagandou pravdy a lásky? Nástěnkama? Politickým školením uvědomělého mužstva ?

"Schopnosti MUSÍME využít ve prospěch společnosti, nikoliv pro své vlastní osobní obohacení a výhodu nad druhými." - opět jen pohádková naivní, nereálná iluze. Nikdo nic NEMUSÍ! Kdo chce být egoista a pracovat pro sebe, tak klidně může. A vy nemáte žádný nástroj jak ho přimět k tomu aby MUSEL pracovat ve prospěch společnosti. A nebo pro takové lidi chcte zavést převýchovné pravovní tábory jako za Hitlera, Stalina nebo Maocetunga ? Snížíte jim "sociální kredit" jako v Číně? Budete je ostrakizovat?

"Učit se starat o potřeby ostatních lidí jako o své vlastní." - A PROČ by se lidé měli starat o cizí potřeby? Proč? Proč bych se měl starat o Vaše potřeby? Staráte se snad vy o ty moje? Nestaráte, jen prázdně levicově plácáte a sníte o ráji na zemi.

4 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 8,18
  • Průměrná čtenost 433x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzvacil