Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

"V přírodě spolupracují všechny její části ve prospěch fungování celku."?8-o

Nezlobte se, ale vůbec nerozumíte přírodě a fungování přírodních zákonů.

Ano, v podstatě "fungují" (nikoli že dobrovolně spolupracují) všechny její části ve prospěch fungování celku.. ale v nemilosrdném konkurenčním boji...tak, že silnější přežívají na úkor slabších, jak uvnitř druhu tak mezi druhy, že viry a bacily eliminují vše slabé, že jeden druh je potravou jinému druhu atd..atd..

Vaše, s prominutím blouznivé vize mi připomínají brožurky Svědků Jehovových, kde ovečka se tulí ke lvu, aby ho zahřívala svojí vlnou.. V lepším případě komunistické ideály..

2 0
možnosti
VH

Jen by mě zajímalo, co si Vy představujete, že se děje s těmi zisky. Zřejmě máte dojem, že je příjemci propapají.

To je právě ten základní omyl. Oni je investují (přímo, nebo nepřímo přes banky). Tedy využijí k dalšímu rozvoji toho (věřte - nevěřte) v zásadě spolupracujícího člověčenstva.

Neštětím všech revolucí je představa, že zisky lze beztrestně použít k okamžité spotřebě. V ČSR to stačilo sotva do roku 1952 - tedy čtyři roky (pak musela přijít drastická měnová reforma).

1 0
možnosti
Foto

Kapitalismus, neboli správně trh je tu od pravěku a nikomu se nepodařilo jej zničit a to ani komunistům. Trh a směna zboží za zboží anebo směna zboží za peníze je to co pohání lidstvo vpřed. Nacismus a komunismu se snažili trh zrušit a nahradit jej plánováním. Jak to skončilo víme všichni.

0 0
možnosti
Foto

To je zcela proti zákonům přírody. V přírodě spolupracují všechny její části ve prospěch fungování celku.

Zdroj: https://bohmvladimir.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=753692

Omyl, příroda je založena na konkurenci, stejně jako celý evoluční vývoj.

2 0
možnosti
VB

Čtu zrovna publikaci Doufám, dokud dýchám: osudy pěti žen, které přežily holocaust. Jeden z podnikatelů - židů, když ještě netušil, že půjde do koncentráku, za války řekl rodině i zaměstnancům: uskrovníme se, budeme žít z podstaty (každý sluš. podnikatel musí mít určité rezervy), tři roky vydržíme... Za Masarykovy republiky to byl běžný přístup k podnikání. Dnes prošustrujeme stát. rozpočet na několik let kvůli dvouměsíč. omezením. Mluvíme o "investicích", ale nehodnotíme jejich kvalitu, jejich faktic. efekt. Pokud jde o soutěžení, trochu jinak probíhá v soukrom. byznysu, jinak má probíhat ve veřej. sektoru. Naše vláda by měla pochopit užitečnost nezávislých odbor. institucí a orgánů a opírat se o odbor. analýzy, nikoli o kalkulace, kde sehnat voličs. hlasy.

1 0
možnosti