Krize, demonstrace, aféry, aneb když požadujeme změnu na špatném místě

V současné době naší zemi otřásá aféra jenž sklidila tisíce komentářů, demonstrací, názorů a pohledů. Bohužel většina z nich požaduje změnu na jiném místě než odkud má přijít...

Drtivá většina komentářů a vyjádření požaduje změnu po někom, tedy označení že někdo dělá něco špatně, vyjádření jak by se to mělo dělat jinak, nebo posuzování ve smyslu oni jsou špatní a já jsem ten dobrý který ví jak to udělat lépe. Tohle je nejvyšší forma egoismu, kdy odsuzujeme druhé.

Krize a aféry se budou prohlubovat, bude jich více a na všech možných úrovních, politických i ekonomických. Kam až krize zajdou? Budou se stupňovat do té doby, než pochopíme, že změnu přístupu a chování nemáme požadovat po druhých lidech, ale změna přístupu a chování musíme provést každý z nás. Není otázkou co má dělat či jak se má chovat někdo jiný, správné otázky jsou: "Jak se budu chovat já?, Co pozitivního udělám pro společnost?, Jak společnosti prospěji?"

Pokud chceme žit v prosperující zemí na všech úrovních, máme možnost se každý zamyslet a udělat něco pro druhé. Každý dle svých možností a schopností. Tohle je směr, kterým se společnost v budoucnosti musí vydat. Možnosti jak prospět společnosti, co zlepšit, co udělat pro druhé nemají hranic. 

To je cesta na niž se musíme vydat, požadovat změnu po sobě, nikoliv po druhých...

Autor: Bohm Vladimir | pondělí 19.11.2018 11:04 | karma článku: 28,05 | přečteno: 1115x