Kde začínají války?

Lidstvo se vyvíjí tisíce let, ale stále se neumíme vyhnout válkám. Válka na Ukrajině a v Pásmu Gazy jsou jen špičkou ledovce nenávisti a konfliktů na světě.

Kdo za to může? Média i většina lidí má jasno: Putin za válku na Ukrajině a Hamás za válku v Pásmu Gazy atd. Na jednu stranu je to pravda, ale jaká je vyšší příčina a původ všech těchto konfliktů?

Je to ego v každém z nás a to, jak se vztahujeme k druhým lidem. Projevy neřízeného ega v mnoha podobách určují naše mezilidské vztahy. Bohužel se ego primárně využívá špatným způsobem: „Mít se co nejlépe, i když k tomu budu muset bezohledně využívat ostatní. Jen já mám pravdu a vše musí být po mém. atd.“

Tyto naše vzájemné mezilidské vztahy a postoje se pak zrcadlí ve větším měřítku v situaci celého světa.

Málokoho ví, že věta „Miluj bližního jako sebe sama“ nepochází z náboženství, ale z nejstarší vědy na Zemi, autentické kabaly, která vysvětluje smysl a cíl života. Tato věta je návod na správné využívání lidského ega a naší přirozenosti.

Jinými slovy měli bychom se snažit vztahovat ke všem lidem a chtít pro ně stejné dobro, jako chceme pro sebe a svou rodinu.

Pokud se nám podaří přistupovat k vytváření mezilidských vztahů tímto způsobem, napraví se vše ostatní na světě a války se stanou minulostí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohm Vladimir | pondělí 18.12.2023 9:18 | karma článku: 10,41 | přečteno: 254x