Jaké je tajemství úspěchu Karla Gotta?

Nejúspěšnější český zpěvák, jenž vydal 293 sólových alb na domácí scéně i v zahraničí. Získal 42 Slavíků a desítky dalších ocenění. Co ale ve skutečnosti stojí za jeho úspěchem a popularitou?

Samozřejmě, že skvělý hlas a nezapomenutelné písničky, ale co udělalo z Karla Gotta božského Karla?

Podívejme se zpět do historie, na jeho koncerty, na jeho vystupování v televizních pořadech a v médiích. Vystupoval vždy s úsměvem, vřelostí, pokorou a láskou ke každému, s kým se setkal. Skromně přebíral jednoho Zlatého slavíka za druhým, trpělivě odpovídal novinářům a obdivoval a klaněl se fanouškům. Nikdy nezaznělo, že by se nad někoho povyšoval, někomu vysmíval nebo někomu ublížil. Proto nemohl získat jiný přívlastek, než získal, a to "božský" Karel.

Ve svých písních a komunikaci s ostatními předával lásku, uznání, pokoru, tedy tyto nejvyšší hodnoty, které v dnešní době ve společnosti chybí a jsou tolik potřebné. Po jeho vystoupeních se lidé právě díky nim cítili dobře a naplněni, protože Karlu Gottovi se opravdu povedla naplnit podstata jeho přezdívky "božský", neboť díky svému zpívání a vystupování dal lidem pocit spojení, lásky, sounáležitosti, a to vše v jednom okamžiku.

Tajemství úspěchu Karla Gotta můžeme využít všichni. Každý dělá svoji práci důležitou pro společnost. Je jedno co děláme, jestli je někdo kuchař, zedník či učitel. Pokud se budeme k druhým lidem chovat s láskou, vstřícností, uznáním a snažit se vytvořit pozitivní vztahy, pak onen přídomek "božský" může mít každý z nás.

Každý člověk může být rovněž nezapomenutelným přínosem pro společnost, jako byl a je Karel Gott. Záleží jen na nás, jak se budeme chovat k druhým lidem.

Autor: Bohm Vladimir | čtvrtek 2.1.2020 8:00 | karma článku: 30,14 | přečteno: 973x