Jaká pracovní místa zůstanou a která zmizí v době po koronaviru?

Situace s koronavirem se začíná stabilizovat a většina lidí se chce vrátit zpět do původních kolejí. To se ale nestane, svět v době po koronaviru bude zcela změněn. 

Největší změna nás čeká v ekonomice. Karanténa uzavřela vše co je nadbytečné a lidé se soustředili na to co opravdu potřebujeme k přežití. Tento trend bude pokračovat a nadbytečné zkrátka postupně zmizí z našich životů. Začneme chápat, že není důvod produkovat a užívat věci, které zanedlouho vyhodíme či služby které vedou ke krátkodobému potěšení. Lidstvo se začne orientovat na to, co je nezbytné k životu. V této souvislosti nás čeká velká pozitivní změna pracovního trhu. 

Pracovní místa, která zaniknou

Vše, co není nezbytné postupně zmizí a s tím i pracovní místa, která tuto produkci nadbytku zajišťovala. Dojde k přetvoření nabídky služeb a výrobků. Každé odvětví se bude transformovat a postupně vyrábět pouze to, co je potřebné.

Například móda se bude transformovat z nabídky stovek módních směrů do produkce praktického a pohodlného oblečení. Automobilový průmysl z nabídek desítek předražených vozů v mnoha modifikacích se změní v užší, praktičtější a dostupnější nabídku. Potravinový průmysl omezí výrobu stovek produktů jednoho typu a zaměří se na menší množství v kvalitnějším provedení. 

Pokud pracujete v oblasti nadbytku je dobré se začít dívat po novém pracovním místě.

Pracovní místa, která mají budoucnost

Vše, co je potřebné pro společnost a vytváří se s cílem pomoci lidem a společnosti. To je obecný model pro perspektivní pracovní místo a činnost. Oblasti zajišťující základní životní potřeby pro lidi jako je jídlo, zdravotní péče, oblečení, bydlení, energie, nové vzdělání a zajištění komunikace, to jsou pilíře pro rozvoj společnosti.

Příroda nám poslala koronavir, aby nám pomohl zbavit se nadbytečného a přestat dělat věci, které nemají v životě smysl. Pokud to pochopíme a upravíme své chování a produkci, zjistíme, že se nám bude žít lépe a změny které přichází jsou změny k lepšímu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohm Vladimir | středa 22.4.2020 12:51 | karma článku: 24,34 | přečteno: 1204x