Hej, koronavire co od nás chceš?!

Počet nakažených koronavirem dosahuje celosvětově hodnoty téměř 450 000 lidí. Proč nám příroda poslala tento virus? Je to katastrofa nebo příležitost pro změnu?

Jako každá mince tak i události mají dvě strany, dva možné úhly pohledu. Z jedné strany krize nevídaných rozměrů a lidského utrpení, ale ze strany druhé příležitost ke změně našeho přístupu k životu.

Koronavirus nám pomůže zastavit se a začít dělat věci správně

Lidstvo se dostalo do bodu, kdy už si sami neumíme pomoci. Globální oteplování, znečištění planety, ekologické katastrofy. Neumíme se chovat nejen k planetě která je naším domovem, ale ani jako lidé mezi sebou.

Válečné konflikty mezi státy, produkce nadbytku v některých rozvinutých zemích a o pár tisíc kilometrů dále umírají lide hladem.

Je zcela evidentní, že žádná vláda ani světové organizace si za poslední desetiletí nedovedly s výše uvedenými problémy pomoci. Vše se díky rozvoji naší civilizace skrze náš egoistický přístup jen zhoršuje a proto nám příroda posílá pomoc.

Pomoc, jež z našeho úhlu pohledu je katastrofou, ale ve výsledném efektu nás zastaví, umístí do izolace našich domovů a donutí nás přehodnotit přístup k životu. Zastaví nás abychom se přestali honit za nesmyslnými věcmi a donutí nás se orientovat jen na to co je opravdu podstatné a důležité pro život.

Ukáže nám, že před přírodou jsme si všichni rovni, žádná rasa, žádné hranice, žádné sociální rozdíly, koronavirus se přenáší všude a nikdo před ním neuteče.

Máme příležitost pochopit tuto situaci a změnit svůj přístup k životu, k mezilidským vztahům a k přírodě samotné. Přestat se honit za ziskem a požitkem, ale vytvářet dobré mezilidské vztahy a začít žít v harmonii s přírodou.

Autor: Bohm Vladimir | čtvrtek 26.3.2020 8:00 | karma článku: 9,06 | přečteno: 140x