Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Jak to vyresit? Prikladem muze byt Ceskoslovenska Republika a jeji neschopnost najit zpusob jak to vyresit. Jak sladit Cechy, Moravany, Nemce, Slovaky, Slonzaky a Madary k zivotu ve spolecnem state? Zacala neplnenim slibu, jako toho z Piitsburgu, slibu autonomie Slovakum. E. Benes pise ve sve knizce "Uvahy o Slovanstvi": "Slovakum jsme autonomii udelit nemohli, protoze v tom pripade bychom ji museli udelit taky sudetskym Nemcum". Po takove uvaze neni divu, ze nasledovalo to co nasledovalo a skoncilo v r. 1938 v Mnichove. Pouceni? Vekere zadne, nepomohla etnicka cistka germanskeho obyvatelstva, na dalsi problem bylo zadelano tim, cemu se tenkrat po valce rikalo "asymetricky model". Ten se vyresil v roce 1993 definitivni konec toho co bylo v roce 1918 zapocato. Je ale vse uplne, absolutne vyreseno? Je tady dalsi a dosud nesplneny slib, slib z roku 1990. Jde o usneseni federalniho parlamentu c. 190/1990

."O obnoveni moravsko-slezke samospravy". Slib ktery odsouhlasilo ze tri set pritomnych poslancu 299, jeden byl proti. To mluvi samo za sebe. Sliby jsou vec cti a taky sebeucty. Na toto zapomeli Zeman a jeho partner Klaus v roku 1997 kdyz predstavili "nove" statni usporadani. Ten kdo necti si zadne ci nezaslouzi! Co bude, bude jejich zodpovednosti.

Americke problemy nechme Americanum, resme svoje.

0 0
možnosti
Foto

jsou krásné vaše vize, žel, ale nikde nefungují.

0 0
možnosti
EH

Ony jsou rozdíly a rozdíly. Kultura není jenom o exotickém oblečení a jídle. Je to i o tom, jak se chováme v krizi a mimo krizi. Pro některé kultury je běžnější právo silnějšího a nízká potřeba mít to kolem sebe hezké nebo něčeho dosáhnout.

Je lepší tyto odlišnosti chápat nebo potlačovat? Kompromis není možný, protože nepořádek je pořád nepořádek, i když leží na zemi 50% odpadků. Krádež je pořád krádež atd.

Takže nevidím nic špatného na tom, když se shlukují spřízněné duše.

1 0
možnosti
MB

"Zdrojem problémů je totiž nepochopení základního principu fungování přírody, podle kterého se musí lidé spojit a naučit se pracovat a žít ve prospěch společnosti, nikoliv ve svůj vlastní prospěch."

Nic ve zlém, myslíte to dobře ...ale asi tak jako když za socialismu věřili v centrálně plánovanou ekonomiku, kterou lze nějak optimálně nastavit a ona bude fungovat bez krizí, bez krachů, bez nemilosrdné konkurence.

Ať se nám to líbí nebo nelíbí...základním principem fungování přírody je konkurence ..mezidruhová i uvnitř stejného druhu .. To je hybatel veškerého vývoje.

Tím neříkám, že různé ty krize, konflikty či třenice jsou fajn ...jen říkám, že jsou součástí základního principu fungování přírody.. že jsou vlastně přirozené.

Ty řeči o tom, že "lidé se musí spojit a naučit se pracovat a žít ve prospěch společnosti, nikoliv ve svůj vlastní prospěch." ..jsou sice hezké, ale je to takový nedostižný (ale i nefunkční) ideál.

5 0
možnosti
MR

Neřešit, ale pochopit. Je za tím princip vývoje našeho vědomí skrze vnější podněty - zkušenosti. Nerodíme se totiž z hotovým vědomím, ale bez něj a postupně si jej na základě určitých principů a algoritmů neuronové sítě, jež se tím to rozvíjí, tvoříme a vlastně tak mapujeme své okolí. Je to jako přes kopírák stejné u každého jedince a tím pádem generace, jež jdou v podobných stopách jako ty předchozí. Je to vlastně i "program" v nás ... Znova objevují Ameriku, pro ně je to novum neboť k tomu nemají zkušenosti. Tím jak generace za generací dospívá, tak přicházejí určité vlny a projevy, kde dnes je to vnímání rasové nesnášenlivosti, či spíše znevýhodňování jedné rasy, včera to bylo x - té pohlaví, předevčerem multikulturalismus, před tím rozbíjení států, třeba Katalánsko, před tím rozbíjení států třetího světa, Arabské jaro, před tím studenské bouře v 60 letech ve Francii .. V podstatě jen řešíme tím to následky. Problém je v pudovém pohledu, kde je snaha zabezpečit své děti a dát jim to nejlepší pro start , ale zde je potřeba rozvíjet osobnost, schopnost se sebeprosadit, řešit životní problémy, výzvy, krize ... Zde máme být vzdělání a výchova a taky vlastní odpovědnost a práce ... Zde jsou v kolizi dvě věci a to materiální zabezpečení a duševní - osobnostní vývoj, osobnostní vývoj potřebuje tvrdší podmínky a vlastní účast a um ...

0 0
možnosti
FD

My to víme,ale vysvětlete to arabům a černochům.

5 0
možnosti
PK

Ve vzdělání, no to lid ví již několik desítek let i u nás, ale přesto se to nedaří. bo poselství z minulosti má své silné zakořenění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 8,18
  • Průměrná čtenost 434x
Buduji Místo v srdci pro Pobyty ve tmě a Osobní rozvoj.
https://mistovsrdci.cz

Připravujeme 7denní výzvu zdarma "Jak si nastavit cíle v životě" aby nejen náš den, ale celý život měl smysl.
https://osobnirozvoj.mistovsrdci.cz/vyzvacil