Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Hmm tak pokus na 122 lidech .... Před časem proběhl takový minipokus ve Finsku. Prezentovaným výsledkem bylo, že se "lidé cítili spokojenější ale nebyli příliš motivováni k hledání práce". Čili něco jako výsledek výzkumu Milana Šteindlera ve filmu Vrať se do hrobu. Smrdí to nějakým hodně tučným grantem pro výzkumníky.

Samotnou myšlenku nepodmíněného příjmu považuji za zcestný a nebezpečný nesmysl z líhně nezodpovědných sociálních inženýrů.

P.S.: z čeho asi tak podobnou zhůvěřilost financovat, když sám naznačujete zdecimovaná hospodářství států postižených epidemií

3 0
možnosti
Foto

Aniž bych se vyjadřoval pro nebo proti té myšlence základního příjmu, dovolím si jednu poznámku: Těch 30000Kč, což je něco kolem 1100 Euro, je u nás přibližně (mírně nad)průměrný příjem, zatímco v Německu to neodpovídá ani minimální mzdě.

3 0
možnosti
AG

A27l32e33x 87G57r46e62g17o46r

18. 11. 2020 20:57

Jenže to dává smysl. To nejsou peníze na bezpracné pohodlné žití ale na základní přežití.

0 0
možnosti
PK

Nemáte k dispo odkaz na cosi o tom co píšete v NJ?

0 0
možnosti
EK

Testování na malé skupině lidí je k ničemu. Pokud by základní nepodmíněný příjem měl fungovat, měli by se ho zúčastnit všichni občané daného státu. Měl by nahradit veškeré sociální zabezpečení a neměl by být veliký, jen tak, aby lidé neumřeli hlady. Takže žádné starobní, invalidní či sirotčí důchody, žádná nemocenská, mateřská nebo rodičovská dávka, žádné dětské přídavky, podpora v nezaměstnanosti a příspěvky na bydlení o nějakém pastelkovném ani nemluvě. A stát by nikomu neplatil zdravotní pojištění a vysokoškolské vzdělání by si taky musel každý platit sám. A stát osekat na kost, jen pro nezbytné věci žádné dotace pro nikoho. Kdo ty peníze propije, půjde žebrotou nebo umře na banální onemocnění. Jenže to by levičáci stejně nepřipustili.

2 0
možnosti
AG

A95l46e30x 35G96r56e55g35o79r

18. 11. 2020 21:03

A proč by ne. Jenže to byste to osekani státu musela provádět postupným snižováním těchto výdajů. A ještě si ujasnit které náklady se zruší úplně. A zrušit podporu v nezaměstnanosti prvních pár měsíců,zdravotní pojištění ,či vysoké školy mi nepřipadají jako dobrý nápad. To ostatní ale ano.

0 0
možnosti
Foto

Nedovedu si představit nic více demotivujícího, než rozdávání peněz bez protihodnoty, je to spolehlivá cesta do hrobu celé společnosti a fakt nechápu lidi, kteří tuto myšlenku podporují a živí.

4 0
možnosti
PB

P71e26t54r 92B33u50r92i88a79n

17. 11. 2020 10:16

Nepodmíněný příjem je nefunkční nebetyčná kravina, která zlikviduje buď slabé, sociálně a finančně nedostatečně zajištěné, nemohoucí a vícečetné rodiny, nebo zruinuje státní rozpočet.

Vysvětlím to ještě jednodušeji: buď vyžene pod most třetinu obyvatel, nebo rovnou nás všechny. Na to nepotřebuji žádnou polemiku. K tomu mi stačí papír, tužka a kalkulačka z vietnamské tržnice za 99kč.

4 0
možnosti
Foto

Představuje si to jak Hurvínek válku

0 0
možnosti
Foto

A proč jim to budou platit v korunách ?8-o8-o8-o

0 0
možnosti
MS

A kdo ty peníze vydělá?

0 0
možnosti
HH

Nejprve ti pracovití a schopní...Časem nikdo a zhroutí se to jako pokusy o komunismus všude, kde se podporuje flákání...

5 0
možnosti