Soukromá Past Vysílací Rady aneb Zakažte politiky v televizi!

Žádné předčasné závěry, nedělat nic s horkou hlavou. Ale proč nezasadit úder jako první, když minulé verdikty RRTV dávají dobré důvody pochybovat o zdravém rozumu jejích čenů? Nicméně stahuící se mračna nad nováckým cyklem Soukromé pasti mohou vést k hlubšímu zamyšlení, co je a co není "vhodné" pro TV vysílání.

Vulgární slova, zpověď prostitutky, lesbické učitelky, tragicky krásný milostný trojúhelník a nově dívka zneužívaná nevlastním otcem. Převrácené stereotypy o Sandře Novákové jako praštěné zdravotní sestřičce, Miroslavu Etzlerovi jako jediném spravedlivém řediteli pobočky pojišťovny nebo Jiřím Bartoškovi jako hasnoucí hvězdě - ne, tihle herci dostali příležitost, které využili na více než sto procent.

Zatímco divák žasne, trpí, soucítí,  přemýšlí ... ctihodná Rada počítá kurvy, teplouše, prdele a jiná slova, která by v citlivých duších nejmenších diváků mohla před 22. hodinou způsobit nenapravitelné rány. Dobrotivě tak ulehčuje práci nezodpovědným rodičům a učitelům, nesobecky bdí nad porušením mravní integrity národa. A pak (možná) vydá rozsudek, kterým Nově napaří flastr, až se z toho televize pose...

Co dodat? Díky, Rado, za nelekhou práci, kterou tupci jako já nedovedou ocenit. Inu, rodiče mě vychovali (a život naučil) k tomu, že zdravý rozum je dobrá věc. Že svoboda má své hranice, ale proč je uměle posunovat do absurdna. Že život nejsou jen krásné okamžiky a zdvořilá slovíčka.

A ještě jedno: největší počin, který by RRTV mohla udělat a navěky tak ospravedlnit svou existenci, je trvalý zákaz vystupování politiků a vysílání jejich názorů v televizi a rádiu. To je věc, která by k ozdravění duše národa přispěla skutečně velkolepě. Cože? Aha - ona jsou místa v radě jednou z možných trafik pro vysloužilé politiky? Tak pardon - to jsem se do soukromé pasti chytil asi já. Ach jo...

 

Autor: Mario Böhme | středa 22.10.2008 7:10 | karma článku: 23,43 | přečteno: 1131x
  • Další články autora

Mario Böhme

Ať počká do 70 a pak zmoudří??

16.10.2013 v 22:18 | Karma: 16,35

Mario Böhme

Vady a chyby TGM

17.1.2013 v 21:08 | Karma: 14,88

Mario Böhme

Avatar prezidentem?

13.12.2012 v 19:55 | Karma: 31,88