Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

7. 2. 2012 20:26
... možná že už němci maji vymyšleno...

... jak řešit dopravní špičky, když bude foukat vítr a fabriky se rozjedou, ale zatím jsem slyšel, že jenom platí náhrady některým fabrikám, které při přetížení dobrovolně odstaví energeticky náročné provozy - přemýšlím, kdo jim bude vydělávat na to, aby mohli nepracovat ve  velkém, až to rozjedou naplno... možná budou hledat inspiraci v Řecku...

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 2. 2012 8:28
bez ironie -

Němcům se naštěstí né všechny projekty povede dotahovat do konce.Taky třeba v minulém století prohráli - naštěstí dvě  světové války. A bohužel současná energetická ideologie se blíží té kterou v 30.letech propagoval Hitler.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

7. 2. 2012 7:50
přerozdělování

na OZE? vždyť na to jde jen zanedbatelné množství peněz

0 0
možnosti
P9

pavel 99

7. 2. 2012 7:58
Re: přerozdělování

zajímavé, co je pro Vás "zanedbatelné množství peněz".;-D

0 0
možnosti
K

karel_vvv

6. 2. 2012 21:34
Decentralizace

No to je fakt hvězdný nápad. Decentralizace energetiky, to je podobné jako decentralizace vysokých pecí. Do každé vesnice vysokou pec ! To už zkoušel soudruh Mao, a nějak se to neosvědčilo. V energetice to bude možné, až budou existovat nějaké lokální zdroje, třeba studená fůze. Zatím to má dvě chyby: 1) Nemáme studenou fůzi. 2) Nemáme studenou fůzi. (Teoreticky je to jenom jedna chyba, ale natolik závažná, že jsem ji uvedl dvakrát :-)

Samozřejmě, s člověkem, co mluví o elektrárnách na prasečí prdy (bioplyn) nemá žádnou cenu o těchto věcech polemizovat.

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

6. 2. 2012 21:49
Re: Decentralizace

Decentralizace neznamená jenom, že budeme mít každý elektrárnu doma, ale taky můžeme mít více nezávislých zdrojů.

0 0
možnosti

dva mraky

6. 2. 2012 21:17
Jak ze to funguje?

Clanek bere jako holy fakt ze cela nase zeme vyzije ze slunicka vetru bioplynu a tak ale to nejde ani v Nemecku a u nas jsou jeste mnohem horsi podminky. Nemci vesele stavi nove tepelne bloky, akorat ze na prvnich strankach prozelenych novin se o tom nepise. Takze tak je to asi z tou decentralizaci.

0 0
možnosti
MD

+R/-W

6. 2. 2012 20:30
Zadny problem

premistime nas stat nekam na pobrezi Severniho nebo Baltickeho more a je to.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

6. 2. 2012 21:40
Re: Zadny problem

Nebo by mohli němci přestěhovat celý průmyslový jih k Baltu. Jenže ti Bavoráci nějak nechtějí, kazisvěti.

Takp jsme se my češi mohli už dávno odstěhovat do Patagonie, tam fouká hodně, jak nám navrhoval soudruh Heidrich nebo soudruh vůdce.

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata

6. 2. 2012 20:13
Souhlasím!

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 2. 2012 20:20
Re: Souhlasím!

Tak si to laskavě zaplaťte a vynechte z toho mě (a v podstatě všechny moje známé... ti se vyznačují tím že neměli na základce při probírání Ohmova zákona horší známku než 2)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 2. 2012 20:00
Vy jste právník...

Kirhoffovy zákony o proudu v obvodech jsou naprosto nezávislé na tom jak je vykládáte, na veřejném mínění, politické vůli vlády a ať vynesete soud jakýkoli rozsudek nezmění se.

Ano můžeme decentralizovat zdroje energie. Německo by kvůli tomu muselo vybudovat (dle dnešních výpočtů a plánů)  4200 kilometrů nového vedení!!! V ČR je momentálně problém vůbec údržba současné distribuční sítě. V podstatě spoustě oblastí končí životnost a bylo by třeba je začít měnit. Na nové, které by v případě decentralizace byly nutné nejsou peníze.

Takže prosím... udělat to přirozeně můžeme... a připravte si sáhnout HODNĚ hluboko do kapsy. Fázové transformátory které by umožnili nás v případě nouze odpojit od Severního německa by stáli 2 miliardy korun. Nutná renovace rozvodných sítí která by byla v nejbližších 10 letech nutná pro váše(německé) nápady pod 300 miliard nepůjde. Nemluvě o problémech s eko-šílenci mající problém s každým rozvodným sloupem.

2 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

6. 2. 2012 20:11
Re: Vy jste právník...

Nejen fyzikální ale i ekonomické zákony jsou nezávislé na politických rozhodnutích.Chyby platí daňový poplatník a plátce energií.Jak tomu bylo v případě FTV elektráren u nás.

Němci se v tom ještě musí pořádně vymáchat.

0 0
možnosti