Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Krajní, až extrémní pravice je soudružské pomýlení politické osy, neboť jde pouze vždy jen a jen o krajní, až extrémní levici. Tedy zapomeňme prosím na paskvil a označení extrémní pravice.

1 1
možnosti

Od konzervativního pravičáka bych očekával více! A tak pár poznámek.

Strana, která si neváží přirozených vztahů a občanské svobody, nemůže být pravicová. Bohužel to platí o ODS i TOP 09. Navíc obě strany příliš fandí levicovému inženýrství.

Tím, že strana slouží miliardářům, ze kterých má provize, ještě neuděláš stranu pravicovou.

Konzervativně smýšlející člověk si váží druhého člověka, má svoji čest, váží si pravdy, spravedlnosti, fungujícího státu bez větší ingerence do občanských svobod, fungující neúplatné policie a svobodné justice.

Proto sleduji konzeravtivní KDU-ČSL, jak dalece jsou na škále mezi svobodou podnikání a levicového konstruktivismu. Bohužel to vnímám tak, že ODS je jednoznačně vlevo od KDU-ČSL.

I politici pravicové strany musí mít sociální cítění, jistě, ale nesmí se utápět v levičáckých konstrukcích jako je tomu u ODS a TOP 09! :-)

1 3
možnosti
Foto

K84a53r74e48l 70R40a37d63a

3. 8. 2013 15:29

K Vašim politickým názorům se vyjadřovat nechci. Jen bych od vystudovaného právníka očekával, že mu nebude dělat potíže rozlišit  y a i . Trochu to podrývá mojí důvěru k vystudovaným právníkům.:-)

2 0
možnosti
FV

Dobrý den pane Procházko.

Můžete prosím více rozvést na základě čeho jste dospěl k tomu názoru na Konzervativní stranu? Je mi ze stávajících stran asi nejvíce sympatická (těsně následována Svobodnými) a proto by mne to samozřejmě velice zajímalo.

Předem Vám děkuji.

0 1
možnosti
JL

Vazeny pane, jsem prekvapen vasi uprimnosti. Chci jen podotknou jednu velmi dulezitou vec. Jak pan Sekl podotknul prede mnou, mit pravou konzervativni stranu v brzke dobe mit nebudeme. Duvod? Podle Britanie nemame dlouhou historii politickeho zivota a podle USA musime zmenit volebni system. Budeme-li volit strany, jak je to u nas dnes, budeme mit 92 seskupeni, ktere muzete volit. V kazdem tomto seskupeni je elita chtiva moci. (vubec bych se nedivil , kdyz do pristich voleb toto cislo bylo jeste vetsi) V USA se voli jedinec. Strana je jen v pozadi tohoto jedince. A ten, aby mohl jit do voleb za tuto stranu, musi projit sitem primarek. To se rozumi stejne pro demokraty jako pro republikany. To uz dava urcitou sanci, ze vitezny kandidat neco pro USA udela. A volic ma velmi snadne rozhodovani. Mate-li zajem zmenit nas system volby vedeni statu, prosim seznamte se s hnutim USVIT. ( podle knihy, kterou doporucuji, pana ekonoma Pavla Kohouta. Ne neni to ten svazak s 50 let!) Mozna, ze vam to pomuze ve vasem hledani.

1 1
možnosti
Foto

Zajímavé , geneze politických názorů v rodině v průběhu minulého století je docela typická. Můj dědeček považoval za normální jít po stranické schůzi (KSČ) na mši.:-)

Vytýkám (obrazně) autorovi jednu věc. Příklon k malým , prakticky nevolitelným konzervativním stranám . Domnívám se , že a/ je to obvyklá libůstka intelektuálů , která b/ výrazně tříští pravici.

V Anglii i USA je po dlouhá desetiletí situace pro voliče (nejen) výrazně přehlednější. Existují dvě dominantní strany. Ve svých frakcích a názorových proudech dávají dostatek prostoru intelektuálským "hrátkám", aktéry nepovažuje za oportunisty a  tím spíše je nevylučuje .

1 1
možnosti

Problém je, co se stranou, která se proklamuje jako pravice a má zálibu v levicovém inženýrství! A navíc je úspěšná ve volebním klání. A navíc příliš podléhá korupci, protekci a tunelování...

:-)

1 2
možnosti
DM

A uvazoval jste uz o Svobodnych? Mozna by vam mohli sednout. Povazuji se za podobne orientovaneho cloveka jako vy a volim je uz nekolik voleb za sebou.

1 1
možnosti

Sledoval jsem je také, ale nemají moji důvěru. Ani už nevím, proč. A rozhodně to není jen proto, že je preferoval Václav Klaus. Nejspíš mi u nich chyběly konservativní hodnoty.

:-)

0 1
možnosti
JV

J59a43n 52V55á24ň53a

2. 8. 2013 22:50

Každá strana Vám po zeptání řekne, že je konzervativní, levicová, pravicová, taková nebo maková pokud získá pocit, že byste mohl být jejím potenciálním voličem. Pravou náturu strany poznáte až po jejím (ne)slavném působení ve vysoké politice. Článek dobrý, dávám karmu:-).

0 2
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1400x
Nekouřím a nepiju! Kouřím jen cigarety, doutníky a dýmky a piju jen pivo, víno, likéry a nějakej ten tvrdej... 

Seznam rubrik