Volba prezidenta - ráj pro fanatiky

Existuje mnoho katastrof, které nás mohou potkat: tajfun, tsunami, nečekaný průjem anebo třeba volba prezidenta v České kotlině.

Tou katastrofou nejsou kandidáti na prezidenta, ale jejich zfanatizovaní voliči, kteří plivou kolem sebe špínu ze svých znečištěných duší a sedíce v žumpě, ukazují prstem na smítko na saku nenáviděného protikandidáta, plácajíce tou druhou rukou kolem sebe.

"Nejhorší je srážka s blbcem." (Jan Werich)

I. Vážení zfanatizovaní voliči pana Jiřího Drahoše:

1.)  Protikandidát je pro vás pan prezident Zeman. Má sice své chyby, ale má i své přednosti. Pokud vyhraje, bude prezidentem naší země. Tedy i vaším. Pokud bude zvolen, bude zvolen v demokratických volbách. Respektujte to!

2.)  Voliči pana prezidenta Zemana jsou vzdělaní i prostí lidé, tlustí i hubení, bohatí i chudí. Není to pro vás žádná nevzdělaná lůza, ale vaši spoluobčané. Respektujte je!

3.)  Pan prezident Miloš Zeman je taky jen člověk. Respektujte to!

II. Vážení zfanatizovaní voliči pana Miloše Zemana:

1.)  Protikandidát je pro vás pan profesor Drahoš. Má sice své chyby, ale má i své přednosti. Pokud vyhraje, bude prezidentem naší země. Tedy i vaším. Pokud bude zvolen, bude zvolen v demokratických volbách. Respektujte to!

2.)  Voliči pana profesora Drahoše jsou vzdělaní i prostí lidé, tlustí i hubení, bohatí i chudí. Nejsou to pro vás žádní povaleči pražských kaváren, ale vaši spoluobčané. Respektujte je!

3.)  Pan profesor Jiří Drahoš je taky jen člověk. Respektujte to!

III. Vážení zfanatizovaní:

1.)  Čína, Německo, Rusko a USA jsou naši obchodní partneři. Žijí tam lidé smutní i veselí. Buďme k nim přátelští. Nenávist nic neřeší. Respektujte je!

A otázal se důvěrně nakláněje se k Švejkovi: "Jsou v Rusku hezké holky?" "Hezké holky jsou po celým světě, pane vachmajstr." (Jaroslav Hašek)

2.)  I mezi ateisty, křesťany, židy, muslimy, budhisty, hinduisty i mezi členy církve špagetového monstra jsou fajn lidé. Respektujte je!

"Kdyby nebylo fanatizmu, nebylo by Křišťálové noci.“

3.)  V ČR je cca polovina lidí průměrných, čtvrtina slabomyslných a čtvrtina nadprůměrně inteligentních. Respektujte i toto!

"Každej nemůže bejt chytrej. Ty hloupí musej dělat výjimku, protože kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej." (Jaroslav Hašek)

Slušnost, respekt, dobro, cit a empatie. To by mělo být gró všech diskuzí.

Pýcha, emoce, krutost, laciné vtípky a obrovská nenávist? To není to pravé pro nikoho. A pokud se k tomuto propůjčují novináři, politologové, či politici, potom je to o to více politováníhodné. Nenaslouchejte jim!

IV. Vážení zfanatizovaní, tady je fajn čtení:

1.)  Trestní zákoník/ČÁST DRUHÁ/HLAVA II/Díl 2/§ 184

2.)  Zákon o přestupcích/ČÁST DRUHÁ/§ 49

3.)  Listina základních práv a svobod

"Kdyby na zemi vládla láska, nepotřebovali bychom žádné zákony." (Aristoteles)

V. Slovníček:

a)   Demokracie – Ze starořeckého ??µ??????? (demokratía) „vláda lidu“ < ??µ?? (demos) „lid“ + ?????? (kratéo) „vládnu“

b)   Svoboda – možnost, případně také schopnost volit, rozhodovat a jednat „podle své vůle,“ ať je jakákoli a nést za to přiměřenou odpovědnost

c)    Respekt - (ohled, uznání, úcta) (z lat. respectus od respicere, ohlížet se na něco) je vztah mezi lidmi, uznání silných stránek osobnosti. Respekt předpokládá, že člověk si nedovolí uškodit jinému člověku ani fyzicky, ani psychicky.

d)   Fanatizmus – slepé vášnivé nadšení, obvykle pro určitou víru nebo přesvědčení, s charakteristickou nesnášenlivostí k odlišným názorům

e)   Fanatik - je třeba také: Morózní  intrikující tendenční rošťák ochotný fabulovat armádou nadnázorů obsahujících viry

f)    Prezident, který všechny spojuje ? všichni co šli k volbám volili tohoto prezidenta (100 % voličů), všichni s ním sympatizují (100 % všech možných voličů)

„Každý chce napravit lidstvo, ale nikoho nenapadne, že by měl začít u sebe.“ (Lev Nikolajevič Tolstoj)

PS: Zamyslete se nad tím, prosím.

Howgh

PPS: "Co nás tu moralizuješ ty debile, sám seš fanatik!" (odpověď fanatického voliče)

Autor: David Bohatý | pondělí 22.1.2018 6:06 | karma článku: 28,99 | přečteno: 1015x