Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Borovička

1. 3. 2008 23:22
Zdravím,

Václav Havel je pro mě především  SYMBOL nevyrovnání se s komunistickým režimem. Petra Cibulku nazval ostudou Charty. Snad si to nějak srovná ve svém svědomí... Já těžko totiž budu mít příležitost si to s ním ujasnit... :-(

0 0
možnosti

Bohata

6. 3. 2008 16:38
Re: Zdravím,

zdravim:-)petr cibulka by to srovnal ovsem mozna by tekla krev...otazkou je jestli jsme toto chteli ...

0 0
možnosti

Ali11

20. 2. 2008 11:22
člověk je tvor omylný...

z toho plyne i skutečnost, že Havel udělal pár chyb, jako pustit vrahy z kriminálu, nebo nezakázat KSČ. Ale jak lze v demokracii ZAKÁZAT levicovou politickou stranu ? KSĆ se přejmenovala a tvrdila, že má jiný program. Je to na voličích, jak velkou má podporu. Zakázat levizi prostě v demokracii nejde. Havel je humanista, v tom je rozdíl mezi ním a Klausem, který je čistý pragmatik bez empatie.Proto se ti dva nesnesou.Ale osobnostně je mi blíž Havel, protože i v tý izolaci na hradě vycítil to, co se děje "dole", kdežto Klaus nemá pro tohle buňky- co se "nespočítá", to jakoby nebylo.... 

0 0
možnosti

Bohata

20. 2. 2008 2:08
koryto? :-)))))

vy jste zadne neurval? to jste but mlady jako ja nebo hloupy jako cesky honza:-))))

0 0
možnosti

Tydyt

21. 2. 2008 0:24
Re: koryto? :-)))))

hezky jste mi to vysvětlil, asi podle přísloví podle sebe soudím Tebe, pravděpodobně jste dost jednoduchý

0 0
možnosti

Tydyt

19. 2. 2008 22:46
Sametová revoluce

nebyla revoluce, ale rekorytarizace. Značka: dohoda jistá

0 0
možnosti

Martin B.

19. 2. 2008 18:43
Dutolebci a Pišišvorové

Václav Havel má (krom mnoha jiných věcí) jednu smůlu a jedno štěstí. Ta smůla spočívá v tom, že ho mohou očerňovat lidé, kteří jeho umělecké a myslitelské úrovni a významu jeho působení nesahají ani po kotníky. A to štěstí leží v té zkušenosti, že lejna a čůránky těch malých psíků odnese voda a čas. Stejně jako čas odnesl sliny a pomluvy těch, kdo štěkali na Masaryka, na Čapka, na Peroutku. Václav Havel není bez chyby, ale ty ubožácké šplechty, co tu na něj vrhají Dutolebci a Pišišvorové, padají hluboko pod něj.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

19. 2. 2008 18:31
Havel bude těžko překonán

Pokud někdo z předlistopadových a polistopadových osobností našich dějin naprosto přečnívá ostatní, je to právě Havel.

Pokud někdo vejde do dějin po boku Masaryka, bude to právě Havel.

Pokud se někdo stal světovou osobností a to v pozitivním slova smyslu a nikoliv ve smyslu mezinárodně bizarní postavičky, pak je to zase Havel.

Ať se to současným příznivcům staronového naprosto nesoudného a velmi kontroverzního prezidenta líbí nebo ne, je to prostě fakt, s kterým nic nenadělají.

S článkem souhlasím a dávám mu karmu.

0 0
možnosti

Shob

19. 2. 2008 14:57
havlova ideologie

Havel mel celkem jednoduchou ideologii. Pred rokem 89 to bylo: "Proti komunistum". Po roce 89 pak: "Proti Klausovi a ODS."

Je nepochybne, ze si za komunistu si vytrpel sve a za to zaslouzi uctu. Ale nebyl sam. Nekteri trpeli i daleko vic nez on. To samotne z nej hrdinu nedela.

Po revoluci uz jen dominovala jeho nenavist vuci Klausovi. Sel tak daleko, ze na jare v roce 2006 otevrene tvrdil, ze "by nejlepsi povolebni variantou byla Paroubkova vlada s podporou KSCM" a ze "KSCM jsou vlastne uz neskodni komunisti italskeho typu." ;-€

On nikdy principy demokracie, svobody, trzniho hospodarstvi nepochopil. Zustalo nekde na urovni Dubceka a jeho socialsmu s lidskou tvari.

A ze z nej media udelal ikonu jako z Misy Gorbatchova? Takovou "pophvezdicku Britney Spears politiky"? No a co?

0 0
možnosti

Bohata

19. 2. 2008 18:25
Re: havlova ideologie

autor je volicem ods. presto si vazi jak prezidenta klause tak byvaleho prezidenta. je to pro vas takovy problem pochopit ze ve svete se daji tolerovat osoby s jinymi politickymi nazory nez je zrovna ten vas pokud nepouzivaji metod pana paroubka ci gottvalda?

0 0
možnosti
AH

nyny.

19. 2. 2008 14:49
a taky neopomeňte na onen hrdincký čin

Kdy pustil v rámci snad vůbec nejširší amnestie z kriminálu vrahy a ostatní spodinu společnosti. Nevím, zda rodiny jejich obětí po oné amnestii by s Vámi diskutovali s úsměvem nad mládím či stářím či intelektuální dostatečností socialistického či kapitalistického školství.Kdo nemá ústu k životu, je zmetek a nikdy nemůže být hrdinou. O bezespornosti kvality jeho her lze s úspěchem pochybovat, protože propaganda ještě není úspěch. Co jsem kdy viděla a četla byl dost otřes a to rozhodně nejsem nevzdělanec. V ostatním souhlasím s diskutujícími.

0 0
možnosti
MN

lunak

19. 2. 2008 14:51
Re: a taky neopomeňte na onen hrdincký čin

Já bych zase pochyboval o vašem vkusu

0 0
možnosti

skopek

19. 2. 2008 14:30
No to se nám tu

zase sešli komentátoři. Nejlepší je "seděl JEN 5 let". To se teda měl.

Jsem přesvědčen, že většina těch pomlouvačů jsou právě typy, kteří se buďto aktivně přímo podíleli na vládě komunismu nebo nepřímo svým tehdejším mlčením.

0 0
možnosti
RV

Montaigne

19. 2. 2008 14:37
ta tvoje 2. věta je perla

celé 4 roky před mediálně propagovanou Chartou jsem byl pro politické názory vyloučen ze studií. Nehlásila o mně Svobodná Evropa, nedostával jsem finanční prostředky ze Západu, abych mohl filosofovat v hospodách u píva, nedral jsem se k moci po 89. roce Musel jsem si na sebe vydělat sám;-O

0 0
možnosti
MS

shudy

19. 2. 2008 14:22
škola

mohl by mi prosím autor vysvětlit, co to jeekonomickou fakultu ČVUT?? o takové jsem nikdy neslyšel...

0 0
možnosti

Bohata

19. 2. 2008 18:23
Re: škola

viz zivotopis vaclava havla... take jsem o ni neslysel ale skol je mnoho... je to dulezite?

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)