Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Svatá církev a satan Topolánek

Tímto výrokem se Topolánek neskonale drze otřel o církev nebo snad měl pravdu ? Topolánek "Já myslím, že církev je nástroj moci, křesťanství je filozofický názor." A následně dodal: "V prvotním křesťanství přece žádná církev nebyla. Prvotní křesťanství bylo bez církve. Církev se chopila díky různým prostě liturgickým, díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili lidí a jejich mozků. A to křesťanství využili pro své... jako mocenský nástroj, ale samotné křesťanství škodlivé přece není."

Jeho satanstvo si dovolilo upozornit že pro víru k bohu, pokud ji někdo potřebuje, není nutné navštěvovat chrámy a poslouchat preláty, jenž celé dějiny tahají z lidí desátky a vnucují jim své názory a to bez ohledu na to zda věříme v jejich pojetí Boha, či jsme zcela bez potřeby hledat Boha.

To, že církev historicky oblbovala lidi je nepopiratelný fakt. Když někdo nesouhlasil s církevním výkladem byl v někteých dobách prostě upálen ( albigenští, Hus atp. což ovšem neznamená že se tohoto dopouštěli jen katolíci... protestanti zcela rovnoceně ) To, že instituce, jenž hlásá lásku mezi bližními má na svědomí tolik mrtvých ji opravdu diskvalifikuje z práva vykládat boha bez jakéhokoliv kritického hlasu proti její Svatosti.

Tato instituce kromě jiného vyhlašovala křížové výpravy, v jejím jménu bylo prolito mnoho životů namátkou třeba ve 30 leté válce. Sloužila panstvu jako antirebelantský prostředek neb teze, že čím hůř se budu mít ted tím lépe v nebi se opravdu hodí pokud nevolník z podhradí kouká jak pán slaví noc co noc a on na něj pracuje... Ne tato instituce je stejným mocenským nástrojem jako je stát atp... a jen to, že svůj boj o moc se světskými úřady prohrála ji dělá nyní vcelku sympatickou... Tam kde vládne církev tam svoboda a štěstí většinou nekvete! ( Irán, Saudská Arabie atp... )

Otřít se o církev není zločin. Otřít se o církev není ani nevhodné. Neb to že církev kritizovali a perzekuovali komunisti neznamená že církev se stává nedotknutelnou.

Už uplně vidím jak na mě útočí někdo se slovy, že jsem studoval VUML, mám rudý bolševický myšlení atp  apod. Ano tato metoda argumentace je společná pro všechny dějinami diskreditované instituce. Pokud nemohou obhájt to co jsou. A ani nejsou schopni vyvrátit argumenty oponenta zautočí na jeho osobu a to bez ohledu na to, zda útok je pravdivý. Osoba je nucena se bránit a podstata věci je najednou zda je autor názoru ubožák či ne a už se neřeší zda církev smysl má nebo ne...

Tento styl argumentace je podobný všem skupinám, jenž nepodporují svobodné kritické myšlení. Komunisti oponenta obvinili, že je "imperialistickej agent  nebo slouha Vatikánu", církev obvinila z komunismu či z posedlosti dáblem, fašisti obvinovali taktéž z komunismu atp...Rozuměj bez ohledu zda to byla, či nebyla absurdní lež..

Zdá se očividné, že církev je momentálně v mediích zařazena mezi posvátné krávy o ně se není radno otírat ( dalšími jsou homosexualita,multikulti atp. )

Církev není tolerantní a neustále si stojí za svými názory o homosexualitě jako nemoci, nevhodnosti antikoncepce, zákazu interupcí atp. Stačí se podívat do Polska a ještě lépe do minulosti, abychom si všimli jak náš svět bude vypadat pokud radio Maria dostane šanci opět ovládat naše životy!

Je tedy podivné, že mezi posvátné krávy patří jak církev tak názory , se kterými církev neustále bojuje...

Na druhou stranu si samozřejmě uvědomuju, že církev byla v mnoha ohledech přínosná ( centrum vzdělanosti - zároven výhodný monopol, krásné stavby, rozvoj jistého druhu filozofie, jako i rozvoj morálky v jistých směrech.) To a ještě mnohem více pro nás církev udělala, ale to přeci neznamená, že je nedotknutelná. 'Právě to, že se snaží udržet si status nedotknutelnosti ji dělá podezřelou ze stálého nadržování intoleranci a lasce k autoritativnímu vykládu pravdy...

Skydream

 

Autor: Filip Bohata | čtvrtek 25.3.2010 15:03 | karma článku: 15,75 | přečteno: 1117x
  • Další články autora

Filip Bohata

ČEZ nad zlato a vlast!

Všichni jsme již slyšeli o úžasných lidech co pracují pro parapolicejní jednotky ČEZ. Tato organizace nejspíš dospěla ve své aroganci k názoru, že si může dovolit, to co je ve všech moderních a demokratických státech dovoleno pouze státu. Tato organizace se stalo mocnou z našich daní a je v našem majetku, ale to si nejspíše pánové jako Roman a další neuvěfomují a jejich arogance překonává meze mé trpělivosti a doufám, že nejen mé.

22.2.2010 v 18:55 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Soumrak demokracie aneb tatínek ODS a maminka ČSSD

Rozhodl jsem se bez naivního nadhledu mrknout se na státní zřízení jenž nazýváme nejmenším zlem ze všech možných.V demokratických státech většinou vládnou konzevativci nebo socialní demokracie. V naší zemi to je také tak. U nás je to jako model táta a máma, jenž se rozvedli a nejsou schopni spolu cokoliv vyjednat. My všichni jsme jejich děti.

15.2.2010 v 16:56 | Karma: 16,02 | Přečteno: 1150x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Cempírek- Cena knižního klubu, Obama- Nobelovka

Dnes mě velice potěšilo zjištění, že kniha od údajné Lan Pham Thi byla napsána Janem Cempírkem. Musím se smát, že najednou média píší o průměrnosti této knihy, která by jinak zapadla mezi mnoho obdobných. Je opravdu směšné pokud někdo vyhrává ceny jen pro svůj původ, či barvu pleti. Považuju to za rasismus a znevažování těchto "vítězů" hodnotiteli.

27.11.2009 v 15:34 | Karma: 24,12 | Přečteno: 1478x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Jak se rodí islámští teroristé

Teroristé jsou většinou lidé do 25 let, kteří nevidí svou budoucnost v tomto světě plném bezpečí a jistot. Chtějí dodat svým životům smysl. A v muslimském světě, kde je bud plno peněz za žádnou práci ( ropa- socialní dávky ) či žádné peníze a žádná práce ( Palestina ) lidé trpějí nedostatkem smyslu svého života ještě více než my ateisté, jenž bohužel často vyznáváme, ač to ani nevíme mocného boha Mamona.

9.11.2009 v 9:06 | Karma: 13,91 | Přečteno: 1220x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Ekonomická krize- důsledek pozitivní diskriminace!

Ano na počátku událostí, které mohou v konečném důsledku znamenat pád USA i nás do podružného postavení v současném světě stál nelogický americký vynález, jmenující se pozitivní diskriminace.

28.7.2009 v 13:05 | Karma: 29,08 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)