Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

Velmi pěkný článek, díky za něj! R^

0 0
možnosti
OK

Dostal jsem se az ke dvema slovum "pocitacove strilecky", coz me dokonale znechutilo a clanek jsem nedocetl, byt to do te chvile melo hlavu a patu ... ale spojenim s hranim strilecek na PC se to aspon pro me posunulo do kategorie blabol ;)

0 3
možnosti
MB

Jenže je nutno si přiznat, že mi sami přispíváme ke vzniku podobných hnutí, emocí a eskalaci násilí....tím, jak netečně přihlížíme, nebo to pasivně podporujeme, jak někdo někde rozbijí jakž takž fungující struktury (byť pod záminkou, že jsou málo demokratické). Co může vzniknout z takového chaosu? 

Pak se divíme. Jako se divíme, jak to mohli Češi po válce páchat taková zvěrstva na Sudetských Němcích. Určitá situace prostě přifukuje uvolňuje skryté běsy, které jsou vždy a všude latentně přítomné...a hlavní zodpovědnost na tom nese ten, kdo tuto situaci zapříčinil.

0 0
možnosti
VM

Je potřeba si říct pravdu do očí. 

Za vznik ISIL jsou odpovědní nejvyšší američtí politici.

https://www.youtube.com/watch?v=omHNhx4N3fs

2 2
možnosti
KS

Je pravda, že kdyby naše společnost toto vše ignorovala, asi bychom jim udělali velkou čáru přes rozpočet. Ale tím IS ze světa nezmizí.

4 0
možnosti
MT

M83a15r85e54k 95T31ů21m44a

13. 4. 2015 12:05

Šíření podobných videí, či fotek je ošemetné. Občas právě média mají velký podíl na fanatizování sekt, které jsou schopné se dopouštět podobných zločinů nejen v Evropě, ale po celém světě. Jsou zde jasné PRO a PROTI. Sám považuji za nesmírně těžké rozhodnout, co je lepší variantou!

Jinak zajímavé zamyšlení a karma!R^

1 0
možnosti
Foto

Nemohu s Vámi tak docela souhlasit. Váš postoj mi připomíná trochu pštrosí syndrom (bez urážky). Je nutné opakovat si, co je to islám, respektive radikální islám. Sám jsem video s upálením neviděl, tedy ne celé. A víte proč? Jsem asi měkkej, ten pohled bych prostě nedal. Přesto si myslím, že je dobré o takovém videu alespoň vědět...

10 1
možnosti
Foto

Ale to je spíše potřeba zaměřit se na to, z čeho Islám vychází. Stačí si přečíst Korán, abyste věděl, jak nenávistný Islám je, jak je jeho součástí pohrdání nevěřícími, mezi které muslimové de-facto počítají i křesťany. Pak už nepotřebujete nějaká videa. Přečetl jsem Korán celý a mám přečteny více jak dvě třetiny Nového zákona, a jsou to tak neuvěřitelně rozdílné knihy. Je dobré si Korán přečíst kvůli pochopení, že Islám není "náboženství jako každé jiné". I když uznávám, že číst Korán je dost velké utrpení nejen kvůli obsahu, ale i kvůli způsobu, jakým je napsán (některé věci se tam neustále opakují - pořád ty samé věty dokola do zblbnutí, ve skutečnosti by při stejném významovém obsahu mohl být klidně poloviční).

2 3
možnosti
MK

Ano, obojí je pravda a každé má své ALE. Šířit zvěrská videa je šíření strachu, ALE nepsat o islámu a nesnažit se něco změnit je strkání hlavy do písku.

Co se týká publicistiky, nesnáším některé záběry nebo zprávy, které nejsou varováním, ale jen návody, jak co nejlépe něco ukrást a nebo jak provádět násilí s co nejmenší možností se nechat chytit.

2 1
možnosti
Foto

Ano, jak jsem psala - je dobré o tom vědět, ale ne několikrát týdně o tom mluvit, zdůrazňovat, znovu ukazovat, šířit... 

Víme o tom, můžeme se o tom dočíst a možná by to bylo i lepší - jen číst a nesledovat fotky a videa. Čtení rozšíří povědomí, ale nebude tolik lákat "dobrodruhy" jako videa.

3 0
možnosti
Foto

SouhlasR^

Obecně známo je, že i negativní reklama je reklama ( ostatně mnohé celebrity snad vyrábějí skandály schválně). Permanentní medialní masáž se zdůrazňováním násilí má větší efekt na verbování dobrodruhů než samotná činost  radikálních vůdců:-/

3 0
možnosti
Foto

A přesně to je, podle mého názoru, účel, který je opravdu povedený, bohužel.:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3018x
Zajímám se o kulturní dění a novinařinu, což bych ráda v tomto blogu spojila... Snad se Vám moje články líbí a budou líbit :) Moje záliby jsou: literatura, divadlo, hudba, historie, smích, procházky, jídlo a spousta jiného. Všechny články z blogu.idnes.cz a prostor ke konverzaci je na https://www.facebook.com/vaseVeronika Těším se na Vás :) a děkuji za přízeň

Seznam rubrik