Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J21a60r38a 70R86a50n88k

5. 7. 2016 7:20

Myslim, ze ani ti Americane nejsou tak uzkoprsi, jak si myslite, ja mezi nimi ziju a je s nimi vice legrace:-), ale definitivne, pokud jdu na "zamek" vernisaz, kostel, mesitu, prehodim prez sebe salu....

0 0
možnosti
VB

Myslím si, že pruzení je naopak málo. Nepustil bych ve svetru do divadla a d lepších restaurací bez saka.

Je mi stydno, když jdou na raut a jsou tam borečci s norskou vlajkou na zádech.

4 1
možnosti
RC

Ucitelka v koupelne je jen zaminka.

0 0
možnosti
IM

I10v30a52n 75M56i10n48á85ř

4. 7. 2016 12:54

Vzhledem k tomu, že by se již naše společnost měla považovat za kulturně a lidsky pokročilejší - nebylo by zcela od věci - tyto lidské ostatky pietně pohřbít ! Je-li však nezbytné, tuto "historicky zrůdnou atrakci" pro zvědavce udržovat .. projevme těmto zemřelým, alespoň minimální úctu !

2 0
možnosti
Foto

Kdybyste si zjistil veškeré informace, neplácal byste nesmysly. Slyšel jsem v rozhlase reportáž, kde bylo vysvětleno, o jaké případy explicitně jde. K dispozici jsou na zapůjčení šátky pro ty, kteří přijdou v případě mužů např. v kraťasech bez trika, případně ženy, které přijdou dokonce v plavkách (ano, takto se u nás chodí na pietní místa).

Je to asi stejné, jako když jdu do divadla (myslím klasické tradiční kamenné divadlo jako třeba Hudební v Karlíně) a cestou z foyer na své místo potkám 50 lidí v džínách...a to pozor, jsou mezi nimi i ženy (a dokonce v potrhaných džínách). Když pak ve státní opeře sedm vedle muže v džínových kraťasech a ramínkovém triku s potiskem a protrženou přední částí...

Nikdo Vám nenakazuje, že si musíte brát šátek, jsou ale prostě místa, kam se "nahoře bez" nebo v plavkách nechodí...

4 3
možnosti
VH

Aha. A co Vám vlastně vadí? Že jste měl poslechnout požadavek hostitele?

2 1
možnosti
Foto

Můj dům, můj hrad? Neměl by určovat pravidla majitel či správce objektu? A v případě, že majitelem či správcem je stát, pak by regulací mělo být co nejméně a měly by odpovídat společenské normě. Problém je, že společnost se nám dosti mění a má čím dál větší potřebu mluvit druhým do toho, co je v pořádku a co není.

1 0
možnosti
Foto

Já shodou okolností kousek od kutnohorské Kostmice bydlím, takže o to víc mě ta zpráva zaujala. Ještě jsem si to nestihl důkladně promyslet a názor tedy nemám definitivně utvořený, ale spíš se kloním k zahalování. Všeobecně by v církevních budovách měla existovat jistá pieta, a když vidím v čem tam jsou lidi schopni vejít... Nejsem žádný prudérní náboženský fanatik, jen si myslím, že v kostelech a podobných církevních stavbách by měla existovat hranice v čem už se tam nesmí vejít.

Ale ještě si to nechám projít hlavou, tenhle nápad si zaslouží důkladné zamyšlení.

3 1
možnosti
Foto

V cirkevních objektech nechť si pravidla určí církev. Jak prosté.

2 0
možnosti

Pane Prášku, přečtěte si ještě úvodní odstavce. V kostnici již nejsou jednotlivé osoby, ale je to zdařilá výstava z pomíchaných ostatků.

4 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Někdy chci být slyšet.

Seznam rubrik