Vyžene odborník na lidská práva ruskou mafii?

Do vlády usedl opravdu pravý pražský výběr. A také odborník na slovo vzatý. Dobře pro nás pro všechny.  Pan Kocáb totiž může českému národu opět pomoci.

Touha pana muzikanta Kocába po teplém místečku na stará kolena u korýtka ve vrcholné politice je bezbřehá. Nic nedal na svůj debakl při volbách do Senátu, kdy ani pořádně nevěděl, za jaký obvod kandiduje. Nepolevil a znovu zaútočil na místečko na slunci, tentokrát úspěšně. Schizofrenní Strana zelených opět demonstrovala kritický nedostatek osobností ve svých řadách a neschopnost obsadit významné politické posty odborníky.

Nic naplat. Kocáb je ministrem, noty hodil do kouta a začal vládnout menšinám a lidským právům. Kvalifikaci má výbornou. Jak sám říká: „Kdo má blízko k Havlovi, má blízko k lidským právům.“ Kvalifikace jistě důvěryhodná. Pokud mám tedy blízko k té mladé dlouhovlasé gynekoložce ze sousedního vchodu, mám kvalifikaci vést resort zdravotnictví? To sotva. Panu Kocábovi ovšem pouhá známost s Havlem stačí k tomu, aby sám sebe pasoval na odborníka. No jo, ta jeho známost s Havlem, kdyby té nebylo… S kvalifikací na štíru jsou i další osobnosti z kruhu Strany zelených. Viz politická mrtvola Kuchtová, která porazila ve výběrovém řízení kované odborníky svým…svým čím, šarmem, výstřihem…? Možná se taky zná s Havlem. No jo, kdo se nezná s Havlem, ten jako by ve Straně zelených nebyl.

Ale zpět ke Kocábovi. Děkujme Bohu, že ho tam v tom křesle máme. Neboť jednu odbornost skutečně má – a to odbornost na národnostní menšinu Rusů. Jak sám tvrdí, je to jeho zásluha, že sovětská vojska odtáhla. Kdyby jeho nebylo, jistě by se ještě dnes tovarišči v tancích proháněli po dé jedničce. Tak třeba se pan Kocáb zamyslí a udělá další slavné prohlášení, že z politiky neodejde, dokud z Česka neodsuneme posledního ruského mafiána. Rusové v Česku skupují kde co, a jejich lokty jsou ostré jak žiletky a chapadla silná jak ropovod Družba. Na Karlovarsku si s Češtinou skoro neškrtnete, v centru Prahy jakbysmet. A když už ty ruské mafiány bude Kocáb vymetat, může koštětem přibrat i ruské feťáky. Neubude.

Přeji tedy novopečenému ministrovi v jeho bohulibé činnosti hodně úspěchů a ať mu jde práce od ruky tak hezky, jako mu šla s houslovým klíčem.

blogger #1195 © jan boettinger





Autor: Jan Boettinger | čtvrtek 29.1.2009 7:30 | karma článku: 24,41 | přečteno: 1502x