Výhružky lékaře Ratha

Pan Rath se nezastaví před ničím. Porušování zákona. Zastrašování představitelů naší justice. A nyní ještě vyhrožování. „Sociální demokracie plní své sliby a nezapomíná…!!!“

„Pokud vyhrajeme volby, tak se pan Gajdáček, jako exponent ODS včele zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra bude muset poohlédnout po práci jinde. A to samé platí o všech ředitelích, kteří by nám chtěli dát pokutu, a zapojili by se tak do politického boje na straně ODS,“ nechal se slyšet rozlícený Rath poté, co dostaly jeho krajské nemocnice pokutu 10-15 tisíc korun za nevybírání poplatků.

Pan Gajdáček působí jako šéf zdravotnické pojišťovny ministerstva vnitra, která jako první Rathovy nemocnice pokutovala. Gajdáček tvrdí, že ze svého postu postupuje podle dnes platného zákona. Oprávněnost pokutování může být panem Rathem zpochybňováno. O tom, jestli bylo v souladu se zákonem, ať ale rozhodne soud.

Ratha to však rozlítilo natolik, že na verdikt soudu nečeká, a nezdráhá se veřejně vyhrožovat svým potencionálním podřízeným. Proč potencionálním? Pokud totiž ČSSD vyhraje volby, stane se Rath ministrem zdravotnictví, a jak je z jeho výroků patrno, začne nekompromisní personální čistky –  a to jen na základě politické příslušnosti, avšak na postech, kde politická příslušnost nehraje roli, kde by o kompetentnosti měla rozhodovat odbornost, zkušenosti a vzdělání. 

Co tím vlastně Rath říká? Že poté, co ČSSD vyhraje volby, se všichni ti, kdo jí jen slůvkem vlásek zkřivili, budou muset bát o místo? Mám se i já bát o své místo, když tu bez okolků píšu, že Rath je vyděrač a že člověk tak proklatě nízkých lidských kvalit nemá co ve vysoké politice dělat? Mám se bát, že u mě doma jednou zabouchají na dveře dva páni v dlouhých kabátech a potom mě do temné noci odvlečou neznámo kam, tam mi prošlápnou holinkou šourek a zbytek života strávím kutáním v dole?

Pan Rath mě nezastraší. A nechat zastrašit by se neměl nikdo. V demokratickém politickém systému je jediný způsob, jak z politiky dostat odpad typu Ratha, je nevolit jej. A je třeba to udělat co nejdříve - dříve, než nám demokratický systém nahradí systém totalitně-oranžový.  


blogger #1195 © jan boettinger

 

OMLUVA: Omlouvám se tímto panu Petru Vaškovi, redaktoru Hospodářských novin, že jsem použil v tomto článku citace z jeho článku na serveru ihned.cz aniž bych uvedl zdroj citace. Zde je celý článek http://domaci.ihned.cz/c1-36851320-rath-dostal-za-nevybirani-poplatku-prvni-pokutu

Autor: Jan Boettinger | pátek 24.4.2009 18:25 | karma článku: 47,04 | přečteno: 9460x