Vážná zdravotní rizika bílé barvy

Člověk nemusí být módní specialista, aby poznal, že bílá barva má tohle léto zelenou. Stačí k tomu krátká procházka po Václaváku. Já jsem ale jen obyčejný třicátník a je mou občanskou povinností upozornit, že bílá barva přináší vážná rizika.

Nebudu tu mluvit o tom, že nepochopím muže, proč taky holdují bílé. Celo-bílých pánů jsem potkal sice spousty, ale nemám buňky na to, abych hodnotil, jestli je to více „gay“ nebo „in“. Sám jsem v tomto ohledu prase - nosit bílá kaťata, musel bych se převlíkat co hodinu. Nevím, jak to ti manekýni dělají, a tak se raději zaměřím na ženskou část populace.

Jako by to vedro samo o sobě nestačilo. Válec rtuti v teploměru o víkendu pokořil 140 let starý rekord a holky se očividně přehřívaly. Výstřihy volily tak hluboké, že by se tam dala skočit šipka. Spousta jich vyrazila naostro a někdy se zdálo, že se ňadra neudrží a vykulí se na světlo Boží. A do toho ta prokletá bílá barva. Ta neukryje nic, zhola nic! Všechno pod ní prosvítá, dokonce i to, co tam není!!!

A když ještě žena četla Chytrou Horákyni, je to v pytli úplně. Pak na sebe hodí jen tílko z lehké bílé síťoviny (velikost ok raději zamlčím) a oblečená neoblečená si razí cestu kupředu. Překvapení muži jen lapají po dechu a dělají v davu uličku. Chytají se u srdce a jeden neví, jestli je to z vedra, nebo z toho návalu všemožných hormonů do mozku i do jiných orgánů. K tomu má ještě sukýnku tak krátkou, že to vypadá, že si ji zkrátila sama doma v obýváku, no a neštěstí může být na světě.

Kam se hrabe telefonování za volantem. Jedna taková chytrá horákyně na chodníku a řidič skončí v pangejtu. A nepozorný chodec zase ve sloupu a nebo se slabostí na prsou na pohotovosti.

Inu, léto přináší svá rizika. A my muži se s tím musíme nějak vyrovnat. A vy dámy, jste překrásné a rozhodně s touhle módou nepřestávejte. Bílá, bílá, bílá, bííílá, komu by se nelíbíííla! Za tu bouli na hlavě či chvilkovou srdeční arytmii to určitě stojí.

blogger #1195 © jan boettinger

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Boettinger | pondělí 2.6.2008 21:45 | karma článku: 23,49 | přečteno: 2477x