Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

SPARVIERO

24. 10. 2009 17:14
Nemám žádného důvodu,proč bych se měl stydět za presidenta.

[>-]!!!!!!

0 0
možnosti
_

_Antikapitalista_

24. 10. 2009 17:05
Šašek Boettinger

Pane Boettingere, že je to tak, že se ty a tvoje rodina už třesete na své majetky, že?

Pravděpodobnost, že když tu nebude americký radar, základna, když ČR nebude v NATO, že Ruská federace (RF) něco vůči ČR udělá nebo podnikne, je také téměr 0-ová. Dovolil bych si říci, že ještě menší, než prolomení Benešových dekretů nebo dokonce "humanitárního bombardování" Prahy Amíky kvůli Romům na severovýchodě Čech.

Přesto se tahle rusofóbní paranoia šíří napříč českým politickým spektrem (snad vyjma KSČM) a všichni ji hltají.

Sice V. Klause moc nemám rád, protože si také o jeho názorech nemyslím nic moc lichotivého, zejména tu demagogii v otázkách globálního oteplování, ale tvrdím, že je lepší mít ve skupince 1 odpůrce, než býti jednolitým stádečkem.

Svým způsobem může mít Klaus pravdu, když říká, že EU je větší ohrožení svrchovanosti ČR, než je jím RF. Ono to tak totiž fakticky je. I když je otázné, jaká svrchovanost a za jakou cenu. Já jeho obavy z EU nesdílím.

0 0
možnosti
F1

Franta 1

24. 10. 2009 11:52
V demokraci má každý právo

říci co si myslí,ale může to být odlišný názor od většiny,což je tvůj případ.Proč se bojí referenda, protože je jasné,že by třeba LS nikdy neprošla,jen ten komu nevadí,že nás budou ovládat velké evropské státy,jen ten je pro přijetí bez výhrad.

0 0
možnosti
OS

jakarte

24. 10. 2009 11:37
uroven

Ponecham stranou jestli je LS zle,ci nikoliv.Jedno je vsak jiste,to jak prezident "streckuje"je opravdu ubohe.Pokud mel namitky mel je vcas predlozit a ne je kouskovat.Nehlede na to,ze mezi tim slibil podepsat,pokud mu bude vyhoveno.Takto vse ukazuje na jeho sebestrednost a jajainkovstvi.

0 0
možnosti
K

Kvalich

24. 10. 2009 10:32
Bötlingere

Bötlingere, Ty rozum nikdy nedostaneš! Je to u Vás dědišné? S tím asi již nic neuděláš. Zkus dlouhé procházky třeba po Vysočině.

0 0
možnosti
N

navigator

24. 10. 2009 8:17
Stydím se .......

Dobrý den. Rád bych se mýlil, ale mám pocit, že zanedlouho vznikne v Evropě útvar

podobný bývalému SSSR "blahé paměti" a na Klausovy postoje budeme jistě nostalgicky vzpomínat, až budeme skákat jak Brusel zapíská ....

0 0
možnosti
P

p.a.v.e.l

24. 10. 2009 7:51
Satirik

Zdravím, nevím co si o Vás myslet, snad jen to, že jste výborný satirik, i když trochu mimo.Rv

0 0
možnosti
JB

fanda016

23. 10. 2009 23:32
stydím se,

že kousek od domu, kde bydlím existuje boettingerova ulice :-)

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

23. 10. 2009 22:03
Lisabonská smlouva a její ratifikace

Pokud se ÚS ztotožní s Klausem na hodnocení vlivu LS,že zavedením principu většinového hlasování představitelů moci výkonné jednotlivých členských států Evropské unie dochází k porušení čl.l0a Ústavy, tak nelze z toho dovozovat ohrožení naší demokracie. Většinové hlasování výkonnou složkou členských států Evropské unie při přijímání primárního práva se může jevit zdánlivě demokratické pro státy, které v hlasování zvítězí, neboť dochází k prosazení jejich zájmu. Přehlasované státy a tím i jejich občané se naopak dostávají do polohy, kdy jsou svazovány právními normami, jež jejich zájem nepředstavují. Dokonce jsou v rozporu s jejich zájmy, neboť politická reprezentace byla pověřena zastávat zájmy zcela odlišné. Úloha Evropského parlamentu se dle LS jeví spíše jako pouze poradní. Toto znění LS by na základě nesouhlasného postoje ÚS ČR muselo být upraveno. To by znamenalo nové projednání v rámci 27 států EU.

0 0
možnosti
JH

jirha

23. 10. 2009 19:02
Demokracie a odpovědnost

Bohužel každý má pocit že demokracie je oprávněnost dělat cokoliv a nebýt za to odpovědný.

Politická soutěž v rámci toho typu demokracie který tu máme teoreticky předpokládá že hájím svůj názor a snažím se o své pravdě poctivými způsoby přesvědčit své okolí. Když pak přijde na volby a je zvoleno i jiné řešení musím se podřídit. Protože jsem buď neměl pravdu a nebo jsem nevolil dost silné argumentační prostředky abych o své pravdě přesvědčil okolí. U nás ale platí že bez ohledu na výsledek rozhodnutí kvalifikované většiny se to každý snaží revidovat. Tedy že říká mě je jedno na čem se usnesla většina já mám svojí pravdu a nic jiného poslouchat nebudu.

To co jsem popsal výše je anarchie. Jinými slovy pan president (neboli náš narcis) pokud nesouhlasí má naprosté právo to veřejně říkat a vytýkat nemá ale právo to nepodepsat protože nemá ústavní roli diktátora. Z tohoto lze odvodit že náš Narcis není demokrat ale anarchista.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

24. 10. 2009 1:49
Re: Demokracie a odpovědnost

Pane Jirho, zda se, ze chapete demokracii tak nejak divne. Vaclav Klaus je president, nikoliv radovy obcan a z titulu sve funkce ma urcite pravomoci. Vy si napriklad muzete rikat co chcete, ale nemuzete na rozdil od neho pozdrzet ratifikaci LS z prosteho duvodu, ze nejste presidentem. Vaclav Klaus je si svych pravomoci a z nich vyplyvajici zodpovednosti dobre vedom a take svych pravomoci dokaze v souladu se svym svedomim nalezite vyuzit. Mozna, ze treba jednou dostanete rozum a jeste mu za to budete vdecny. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.