Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

17. 12. 2008 20:03
Manželství je velice nedokonalá instituce

ale nic lepšího zatím nikdo nevymyslel. Totéž platí o demokracii.

0 0
možnosti
E

eldaha

17. 12. 2008 18:02
taktak

Jsem vdaná za jednoho muže několik desetiletí. Přesto Váš názor sdílím. Současná forma manželství neodpovídá životnímu stylu. Měla by se změnit.

0 0
možnosti
KN

shazer

12. 12. 2008 11:52
řekněte....

Podle vašeho třetího odstavce to vypadá, jako by žena v manželství nemohla provést nic horšího než ztloustnout :-/ Myslíte, že pár kilo navíc znamená rozvod? ;-D

0 0
možnosti
V

Vikina

10. 12. 2008 18:15
Tentokrát výborné,

Jeníku. Jen koukám, že Tě diskutující berou moc vážně.

0 0
možnosti
KD

KECHUD

10. 12. 2008 15:19
Naštěstí nestravitelné.

Účelem manželství není jen společný život, ale i (a podle mě především) zajištění reprodukce. Kdepak, milej zlatej, manželství je o moc vážnější instituce než žít s někým na hromádce. Ostatně těch 5 (nebo aspoň 2) let nanečisto by si měl zkusit každý, ALE PŘED MANŽELSTVÍM !!! Rv

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

10. 12. 2008 10:09
Hmm,

tohle není nová myšlenka a musím říct, že přestože jsem to poprvé četl ve SF mého oblíbence R.A.Heinleina, nijak zvlášť mě to neoslovilo.

Současné manželství není rozhodně na doživotí, spíše bych řekl že je až do rozvodu, tedy do chvíle, než to některého z manželů přestane bavit. Manželství na dobu určitou by vlastně předjímalo rozvod, problém je především vypořádání majetku a péče o děti.

Jeden z hlavních smyslů manželství by měla být společná péče o děti, to je závazek daleko významější než manželský slib. Možná byste mohl rovnou zavést děti na dobu určitou, to by pak lidi plodili více dětí a nebáli by se toho tolik. ;-)

0 0
možnosti
RP

r0p0

10. 12. 2008 8:27
Díky za zajímavou úvahu, resp.

spekulaci, za to R^ Jinak je to samozřejmě nesmysl, protože ať již je manželství na celý život nebo dobu určitou, nikdy se nevyhnete tomu, aby se v jisté době dostavilo rozčarování a jestli se pak s někým máte trápit ještě dvacet let nebo třeba jen rok, je skoro jedno. Vadí Vám, ikdyž jste s ním jeden jediný den. Jediný rozumný krok je institut manželství zrušit. Vždyť co vlastně garantuje. V podstatě vůbec nic. Není zde podpora státu, bezúročné půjčky apod. společné zdanění je chabá útěcha a bočkem si každý dopřeje potěšení, možnost jednoznačně přibývá. Jenom to podporuje ve společnosti všeobecně rozšířenou faleš, kterou postavil totálně na hlavu institut tzv. registrovaného partnerství. :-(

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

10. 12. 2008 8:23
No podle mně je to tím,

že lidi se už moc nesnaží to manželství udržet. Mí rodiče jsou spolu 25 let a je krásné, jak se mají rádi. Ale to že spolu jsou tak dlouho je jen jejich zásluha, našlo by se průběžně spousta důvodů, proč se rozvést, ale oni to raději ustáli a to je v konečném důsledku sblížilo.

0 0
možnosti