Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KG

poulet

30. 5. 2009 16:19
Na toto tema...

muzu doporucit celkem obsahly tematicky blok, ktery vysel tento tyden v Reflexu...trefili se stejne jako vy na 100% R^

0 0
možnosti
H

hnupobijce

31. 5. 2009 3:04
Re: Na toto tema...

Zeleny Raul ? Rv

0 0
možnosti
H

hnupobijce

30. 5. 2009 16:02
"Zdravim" svazaka modre doby.

Vy si myslite ze snad nekomu vadi lide s vyssimi prijmy ? Lidem v prvni rade vadi ze bezne mzdy jsou sotva pokryvajici potreby ... z toho plyne, ze kdyz lide vidi nekoho, kdo si zije vysoce nad potrebama, tak je to irituje, vidi v tom tunel, ac to tak byt nemusi.Vidi proste to, ze oni sotva prezivaji aby si nekdo valel sunky a pobiral nehorazne penize, a to neni zavist, to je proste viditelny,iritujici parazitizmus druhych.Faktem je, ze mzdy stanovuje soukromnik jak pro sebe tak i sve zamestnance, takze je logicke ze nekoho ohodnoti o hodne vic nez je jeho prospech,prinos(jako napr.sebe ...) a jine o hodne mene.Nebo si snad myslite ze stanovovani mezd kapitalistou je nejvyssi spravedlnost na kterou stat nesmi sahat, korigovat ji ?;-D .

0 0
možnosti
H

hnupobijce

30. 5. 2009 16:02
Re: "Zdravim" svazaka modre doby.

Proto vam rikam svazak, ze pres vlastni profit,ideologii dnesni doby nevidite souvislosti.A jeste na smyslenem duvodu volby levice lidma napisete,vykonstruujete cely clanek.Rv.

0 0
možnosti
KK

Katka B.K.

30. 5. 2009 12:00
karma

o pocit viny by určitě jít nemělo. 100% souhlasím s druhou polovinou - proč mají být schopnější trestáni za úspěch? Každý má šanci brát slušné peníze - ale zadarmo, bez práce, námahy a času... to prostě nejde.

Na dovolené jsme s manželem nebyli 5 let (takže sice vyděláme "nadstandardní peníze" - ale neutrácíme je, dále je investujeme do společného podniku). Holt máme nějaké ty domy (něco i na hypo) a slušná auta. Jenže - všechno má svou cenu. Kdo chce žít v klídku, jezdit na dovču a užívat si života, ten se asi nebude pachtit jako my ;-) nás to tak baví

0 0
možnosti
H

hnupobijce

30. 5. 2009 16:03
Re: karma

To je sila ... a ty jeste zavidis tem co nemaji praci jejich podporu Rv.

0 0
možnosti
LU

pidla

28. 5. 2009 14:57
Karma

0 0
možnosti
MB

pointre

28. 5. 2009 6:44
No nevim

dělám operátora CNC strojů (soustružník...) a těch 30 mám dost často také. Nevidím nic špatného na tom být za znalosti, které člověk má dobře ohodnocen. Bohužel v ČR je oblíbený názor že socialismus je dobrý, ale že jsme ho v minulosti dělali špatně, tito lidé asi jsou voliči ČSSD dle mého názoru. Normální člověk vezme kalkulačku a zjistí že na jejich "programy" prostě nemáme a nebudeme mít peníze

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

28. 5. 2009 1:01
Jděte dělat do banky

KB zvýšila za rok 2008 zisk k 12 miliardám Kč. A průměrný plat je v těchto institucích, parazitujících na ekonomicky aktivních občanech trojnásobkem průměru celostátního.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

28. 5. 2009 7:30
Re: Jděte dělat do banky

Tak to jste chtěl asi napsat jděte dělat do banky manažera či specialistu s určitými znalostmi. Takový bankovní poradce (což je pozice, na niž by se mohl dostat někdo, koho by Váš příspěvek oslovil) bere dvacku hrubého. A dělat za tyhle prachy v instituci, kde o pár dveří dál berou trojnásobek a víc, no to by jednoho šlehlo. :-)

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

28. 5. 2009 0:26
Tím bych se tedy moc nechlubil:-))))

Diskusní fóra jsou totiž plná stejně jako ty pravicově smýšlejících jedinců, kteří ovšem tvrdí, že by se za 30 neobrátlili ráno v posteli  - proto volí ODS. Ne, to byl trochu vtip využívající existence jisté skupiny ústních senomlátilů, kteří jsou dost možná v reálu dosud závislí na maminčině kapesném.To jim ovšem nebrání v tom, aby na netu od rána do večera nežvanili o tom, jak jsou ohromně vytížení a dobře placení programátoři;-D.

JInak, mám PhDr., dělám si PhD., 30 beru také a - překvapení... volím ČSSD. Proč? Kromě toho, že "srdce bije nalevo", třeba kvůli následující úvaze.

Jedinec s mým vzděláním může brát něco mezi 30-50 tisíci. Co to je? 1200-2000 EUR - to už zní daleko hůře a ukazuje to tvrrdou skutečnost - jsem jenom navoněná bída, o málo lepší socka než jouda makající v kolbence za 500-600 EUR.

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

28. 5. 2009 0:50
Re: Tím bych se tedy moc nechlubil:-))))

To je podle mne tvrdá realita. Realita, kterou nechce mnoho příznivců ODS vidět, domnívají se totiž, že když budou volit panskou stranu, stanou se také "pány". Pořekadlo o tom, že se s pány nemá chodit na led, ale říká něco jiného...

ODS je stranou pro top manažery a velké podnikatele. Je to strana pro lidi jako Roman, Salzman, Chrenek či Bakala. Zcela nesmyslně se s ní ovšem ztotožňují lidé, kteří se domnívají - možná přežitek minulých dob -, že když budou kvokat po pansku, budou z toho mít výhody...

ČSSD je stranou pro obyčejné socky. A já jako "navoněná lepší socka" spadám spíše do této kategorie, ani ne tak proto, že bych měl mnoho co společného s "hospodskou kulturou lidí plivajících pod stůl", jako spíše proto, že v této skupině nespatřuji  existenční ohrožení. Ano, socky závidí, pomlouvají a nadávají, ale jinak jsou neškodné. Ano, možná zavedou progresivní daň, současně ale zabrání zavedení třeba systému řízené péče-nevím totiž, jak bych z 30 tisíc platil transplantaci kostní

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

27. 5. 2009 15:31
je to tragédie, ale je krize

...a asi budu muset taky nastoupit za nějaký plat jen kolem 30ti. :(((( Zatracení bankéři.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

27. 5. 2009 15:32
Re: je to tragédie, ale je krize

...chci říct, nestyďte se za to. Prostě časy jsou takové jako jsou, zatím rozumné peníze nedostanete, ale ono se to zlepší. Vydržet!

0 0
možnosti
KM

kleo

27. 5. 2009 9:49
pěkně jsi to napsal chlapče,

ale mezi námi - 30 litrů není žádné terno a důvod k chvástání....;-D stačí to sice na slušný život, ale o nějakém bohatství nemůže být ani řeč.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

26. 5. 2009 16:44
Vždyť to je snad normální plat

pro schopného mladého nebo staršího (s praxí) vš, ne? Nikdy v životě jsem neměl pocit viny za to, že jsem měl nadprůměrný plat.

Za socialismu byly rozdíly ve stokorunách až tisících, dnes v násobcích. Ale to je systémem. Vcelku jsem se tehdy smířil s tím, že jako VŠ si vydělám míň než pingl, prostě proto, že dělám svoji profesi a pingla bych dělat nešel.

Ostatně - jaký že je v ČR průměrný plat? Klaus kdysi sliboval 20 tisíc do konce tisíciletí, to se trochu zpozdilo.. Imho (běžný) VŠ by měl mít 1,5-3 násobek průměrného platu, (běžný) sš okolo průměru. Pod průměrem při normálním rozložení by mělo být asi 80% populace, nad ním asi 20%, což v podstatě odpovídá počtu vš v populaci.

POZOR! Netvrdím, že vš AUTOMATICKY znamená... atd, je to věc individuálního přístupu, nasazení atd. Středoškoláci na tohle bývají VELMI hákliví. Nejsem vzdělanostní rasista.

Řeknu-li, že Švéd je zpravidla chytřejší než Somálec (piráti prominou), neznamená to, že by řada S nebyla chytřejších než řada Š.

0 0
možnosti